Νέα επίθεση με νεκρούς στην Μπουρκίνα Φάσο

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε επίθεση εναντίον ενός παράνομου χρυσωρυχείου στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, ανέφεραν σήμερα κάτοικοι της περιοχής.

«Πολλές δεκάδες ένοπλοι, που επέβαιναν σε μηχανάκια, επιτέθηκαν στο ορυχείο του Κουγκντιγκουίν», κοντά στην Μπάργκα, μια κοινότητα της επαρχίας Ναμεντένγα, ανέφερε ένας κάτοικος στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, μετρήσαμε 20 νεκρούς και ισάριθμους τραυματίες», ο οποίοι μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Νοσοκομείο της Κάγια.

Ένας άλλος κάτοικος επιβεβαίωσε την επίθεση, κάνοντας λόγο για 22 νεκρούς. Υποστήριξε ότι οι δράστες «ήταν ένοπλοι και άνοιξαν πυρ εναντίον των εργατών» του ορυχείου. Μεταξύ των θυμάτων ήταν γυναίκες και παιδιά, συμπλήρωσε.

Ιατρική πηγή από το Περιφερειακό Νοσοκομείο είπε ότι μεταφέρθηκαν εκεί περίπου 10 τραυματίες ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε διάφορα άλλα κέντρα υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περίπου 80 πολίτες και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Μπουρκίνα Φάσο, σε επιθέσεις που αποδίδονται σε ένοπλους τζιχαντιστές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.