Ο Πούτιν ενισχύει τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με 1,25 δισ. δολάρια!

Πέρα από τη διακοπή πτήσεων, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν, πλέον, ούτε να εξασφαλίσουν ανταλλακτικά ή υπηρεσίες συντήρησης από Ευρώπη και ΗΠΑ

Kρατικές επιδοτήσεις ύψους 100 δισ. ρουβλίων (1,25 δισ. δολαρίων) θα λάβουν οι πτήσεις εσωτερικού στη Ρωσία μέσα στο 2022, προκειμένου να βοηθηθούν στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των διεθνών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, ως «απάντηση» στην εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, σε σημερινές τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατόπιν συνάντησης με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και κατασκευαστών αεροσκαφών, επισημαίνοντας πως η ρωσική κυβέρνηση θα στηρίξει οικονομικά εγχώριες αεροπορικές εταιρείες, όπως η ιστορική Aeroflot και η Rossiya.

Η 11η μεγαλύτερη αεροπορική αγορά στον κόσμο βρίσκεται υπό σοβαρή πίεση το τελευταίο διάστημα, καθώς οι ΗΠΑ και η Ευρώπη από τη μια πλευρά και η Ρωσία από την άλλη έχουν κλείσει ο καθένας τον εναέριο χώρο τους στις αεροπορικές εταιρείες του άλλου. Επιπλέον, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν ανταλλακτικά ή υπηρεσίες συντήρησης από την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, λόγω των κυρώσεων, οι δυτικοί εκμισθωτές αεροσκαφών αναγκάστηκαν να τερματίσουν τις συμβάσεις, βάσει των οποίων οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες μίσθωναν περισσότερα από 500 αεροσκάφη.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν το νόμο

Ο Πούτιν δήλωσε ότι έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να επεξεργαστεί μέτρα για να ελαφρύνει το βάρος των πληρωμών χρηματοδοτικής μίσθωσης στις αεροπορικές εταιρείες. Τα περισσότερα από τα μισθωμένα αεροπλάνα παραμένουν στη Ρωσία, η οποία έχει ψηφίσει νόμο που επιτρέπει την εγγραφή τους στο δικό της μητρώο αεροσκαφών. Ωστόσο, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν το νόμο, φοβούμενες ότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους δεσμούς με διεθνείς εταίρους.

«Όσον αφορά τις πληρωμές χρηματοδοτικής μίσθωσης, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ένα σημαντικό μέρος αυτών έπρεπε να καταβληθεί σε εταιρείες από τις λεγόμενες μη φιλικές χώρες, που παραβίασαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις», είπε ο Πούτιν. «Σε αυτό το πλαίσιο, ζητώ από την κυβέρνηση να προετοιμάσει ένα σύνολο μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πληρωμών χρηματοδοτικής μίσθωσης, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη σε ποια χώρα εδρεύει αυτή ή η άλλη εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.