Ζελένσκι: Ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Οι ομιλίες του στα κοινοβούλια Αυστραλίας και Ολλανδίας

Νέες και αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ομιλίες του στα κοινοβούλια της Αυστραλίας και της Ολλανδίας.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας είπε ότι οι νέες και αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας είναι απαραίτητες για να αυξήσουν την πίεση στη Μόσχα λέγοντας ότι η χρόνια αποτυχία να χαλιναγωγηθεί η παγκόσμια δύναμη έχει αποθρασύνει τη Μόσχα.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Ρωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει για αδικίες του παρελθόντος, προειδοποιώντας ότι μια αποτυχία να τιμωρηθεί η Μόσχα μπορεί να ενθαρρύνει και άλλες χώρες να κηρύξουν πόλεμο εναντίον γειτόνων τους.

«Αν δεν σταματήσουμε τη Ρωσία τώρα, αν δεν θεωρηθεί υπεύθυνη, τότε κάποιες άλλες χώρες του κόσμου που ανυπομονούν για έναν παρόμοιο πόλεμο εις βάρος των γειτόνων τους θα αποφασίσουν ότι τέτοια πράγματα είναι και γι’ αυτές πιθανά», είπε ο Ζελένσκι σε τηλεδιάσκεψη.

Καθισμένος στο γραφείο του και φορώντας το χαρακτηριστικό χακί μπλουζάκι ο Ουκρανός Πρόεδρος δεν διευκρίνισε ποιες χώρες φοβάται ότι θα μιμηθούν τη Ρωσία σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Αυστραλία και οι σύμμαχοί της στη Δύση έχουν εγείρει ανησυχίες για την αυξανόμενα επιθετική ρητορική της Κίνας σχετικά με την Ταϊβάν, την ανεξαρτησία της οποίας αμφισβητεί το Πεκίνο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.