ΗΠΑ και ΝΑΤΟ παίζουν ρωσική ρουλέτα με τη Μόσχα το ολοκαύτωμα!

Συμμετέχουν ενεργά και στρατιωτικά υπέρ της Ουκρανίας, με στόχο τη χρονική παράταση του πολέμου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της Ευρώπης, με την Ελλάδα ένα από τα πρώτα θύματα.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, συμμετέχουν ενεργά και στρατιωτικά υπέρ της Ουκρανίας, με στόχο τη χρονική παράταση του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που -ανάλογα με τον βαθμό αντιδράσεων της Μόσχας- μπορεί να οδηγήσει σε ολοκαύτωμα την Ευρώπη, με την Ελλάδα ένα από τα πρώτα θύματα, λόγω της μονοδιάστατης πολιτικής της κυβέρνησης.

Από την Κύρα Αδάμ

Η «κυριακάτικη δημοκρατία», σύμφωνα με επίσημα και έγκυρα στοιχεία, αποκαλύπτει τα εξής:

Σε καθημερινή βάση, ένα νατοϊκό αεροσκάφος AWACS απογειώνεται από την Κόνια της Τουρκίας και μεταβαίνει σε περιοχές της Ρουμανίας για να παρακολουθεί τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» παρουσιάζει τον χάρτη με το ίχνος του AWACS (overly) ως τεκμήριο. Επίσης, αποκαλύπτει ότι δύο αεροσκάφη J-STARS ηλεκτρονικού πολέμου των ΗΠΑ πετάνε στην περιοχή της Πολωνίας επί 24ωρης βάσης (follow on).

Ο χάρτης αποκαλύπτει τα στοιχεία της πτήσης του αμερικανικού UAV GLOBAL HAWK προς και από τη Ρουμανία. Το UAV αυτό, το μεγαλύτερο στον κόσμο, στις 23 Μαρτίου απογειώθηκε από τη βάση της Σιγκονέλα στην Ιταλία, πέρασε «κοκορέτσι» τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο με προορισμό τη Ρουμανία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν πέταξε μέσω αεροδιαδρόμων του FIR Αθηνών και δεν κατέθεσε σχέδια πτήσης. Το αμερικανικό UAV και η διαδρομή του προς και από τη Ρουμανία απεικονίζονται στον χάρτη με πορτοκαλί χρώμα

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Ρώσος ΥΠΕΞ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αττάλεια της Τουρκίας, να μην πετάνε τα αεροσκάφη αυτά και να μην κατασκοπεύουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, γιατί μπορεί να οδηγήσουν την Ευρώπη σε περιπέτειες, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Μόσχα γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο των αεροσκαφών αυτών.

Όπως εξηγούν ειδικοί στρατιωτικοί γνώστες με μεγάλη εμπειρία στο ΝΑΤΟ, τα αεροσκάφη AWACS και J-STARS μπορούν να εντοπίσουν με πλήρη ακρίβεια τη διάταξη μάχης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, σε απόσταση μέχρι και 700 χλμ., τόσο εντός της Ουκρανίας όσο και εντός της Ρωσίας(αριθμός και τύπος ρωσικών αρμάτων, θέση, σχηματισμός, ταχύτητα κίνησης, στόχοι που θα προσβάλουν, κ.λπ.), καθώς και διάταξη μάχης του ρωσικού πυροβολικού με σύνολο του αριθμού των Ρώσων στρατιωτών και οτιδήποτε πετάει εντός της Ουκρανίας (αεροσκάφη, ελικόπτερα και οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος, Ε/Π ή βλήμα CRUISE, πριν από την απογείωσή τους ή την εκτόξευσή τους).

Σύμφωνα με τη θέση του Ρώσου ΥΠΕΞ στην Αττάλεια, τα στοιχεία αυτά κατά πάσα πιθανότητα μεταβιβάζονται σε προσωπικό εδάφους της Ουκρανίας που χειρίζεται αντιαρματικές ρουκέτες και αντιαεροπορικούς πυραύλους, που κατευθύνονται με συστήματα GPS, INS, LN-3, κ.λπ. Δηλαδή, είτε να βάζουν τα στοιχεία που δίνουν τα αεροσκάφη J-STARS και ΑWACS στον υπολογιστή των αντιαρματικών ρουκετών και να πυροδοτείται η ρουκέτα προς το ρωσικό τανκ, χωρίς ο χειριστής της αντιαρματικής ρουκέτας να βλέπει, αλλά να στοχεύει το ρωσικό τανκ με άριστα αποτελέσματα – μόνον αν τα τανκς είναι ακίνητα ή κινούνται με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα. Σε διαφορετική περίπτωση, η αστοχία των αντιαρματικών ρουκετών είναι δεδομένη.

Το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά τα ρωσικά αεροσκάφη και Ε/Π, με τα αεροσκάφη J-STARS και AWACS να παρέχουν στοιχεία (πορεία, ίχνος, ύψος, ταχύτητα, κ.λπ.) και στους Ουκρανούς χειριστές STINGER και αντιαεροπορικών πυροβόλων, με αποτέλεσμα η αντιαεροπορική ουκρανική άμυνα να είναι επιτυχής.

Αυτό που προκαλεί απορία είναι το γεγονός ότι συχνά ηχούν οι σειρήνες πολλές φορές την ημέρα για ρωσική επίθεση, π.χ., στην πόλη Λβιβ και η επίθεση γίνεται στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με τους νατοϊκούς στρατιωτικούς αναλυτές, αυτό δείχνει ότι οι Ρώσοι εφαρμόζουν το σχέδιο DON-DON για παραπλάνηση και αυθεντικότητα, γνωστό στο ΝΑΤΟ από τη δεκαετία του 1980, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει αποκωδικοποιηθεί, με αποτέλεσμα πλείστες πληροφορίες των AWACS και J-STARS να είναι λανθασμένες Ωστόσο, παρά την πίεση που εφαρμόζουν τα AWACS και τα J-STARS στις ρωσικές δυνάμεις, αυτές προσβάλλουν τους στόχους τους στην Ουκρανία με χειρουργική ακρίβεια, για να μην προκαλούν τον θάνατο αμάχων.

Αυτό αποδεικνύεται επισήμως και εγγράφως από τον ίδιο τον ΟΗΕ, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα ότι μέχρι τις 21 Μαρτίου ο συνολικός αριθμός άμαχων θυμάτων στην Ουκρανία ανέρχεται σε 998. Δηλαδή, οι Ρώσοι έχουν προκαλέσει σε 25 ημέρες 998 θύματα σε αμάχους (υπενθυμίζεται ότι στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, το 1999, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προκάλεσαν 3.740 θύματα σε αμάχους σε 78 ημέρες, ενώ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχουν ξεχάσει τελείως τα θύματα σε αμάχους που προκάλεσε η Τουρκία στην Κύπρο το 1974, αλλά και πρόσφατα σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη, κ.λπ.).

Κάθε απώλεια αμάχου είναι καταδικαστέα και δραματική, και αυτό αφορά κυρίως και τις ΗΠΑ, διότι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να αποφευχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές, αλλά, αντιθέτως, σήμερα στέλνουν όπλα στην Ουκρανία για να επεκταθεί χρονικά ο πόλεμος, που θα επιφέρει μεγαλύτερες απώλειες αμάχων και, το πιο επικίνδυνο, να γενικευθεί ο πόλεμος, με θύμα την Ευρώπη και κατ’ επέκταση και την Ελλάδα.

Ακριβείς πληροφορίες αναφέρουν ότι σύσσωμο ουκρανικό τάγμα με καλάσνικοφ παραδόθηκε στους Ρώσους, οι οποίοι ελέγχουν τα νούμερα MIL_SPECTS (στρατιωτικές προδιαγραφές) των όπλων για να διαπιστώσουν αν αυτά προέρχονται από Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία κ.λπ., και στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις που μπορεί να συνοδεύονται από διπλωματικές ή και από στρατιωτικές ενέργειες.

Στον παρόντα χάρτη που επίσης δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η «κυριακάτικη δημοκρατία», αποκαλύπτεται ότι νατοϊκό AWACS απογειώνεται από την Κόνια της Τουρκίας και μεταβαίνει σε περιοχές της Ρουμανίας, για να παρακολουθεί τις πολεμικές επιχειρήσεις στη χώρα. Το ίχνος του AWACS απεικονίζεται στον χάρτη με μοβ χρώμα (ΝΑΤΟ 12)

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει ότι στις 23 Μαρτίου 2022 δύο UAV των ΗΠΑ RQ-4, γνωστά ως GLOBAL HAWK, απογειώθηκαν από τη Σιγκονέλα της Ιταλίας, πέρασαν «κοκορέτσι» την ελληνική κυριαρχία και πήγαν στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» παρουσιάζει τον χάρτη με τα στοιχεία της πτήσης των UAV ως τεκμήριο, επισημαίνοντας τα εξής:

Το UAV πετούσε στα 56.000 πόδια, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και μπορεί να καλύψει απόσταση εδάφους 20.372 χλμ. ή 11.000 ν.μ. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τους Ελληνες για ποιον λόγο επέτρεψε στο UAV-GLOBAL HAWK να περάσει «κοκορέτσι» τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο με προορισμό τη Ρουμανία, θέτοντας σε μέγιστο κίνδυνο την ύπαρξη της Ελλάδας, και γιατί δεν πέταξε μέσω αεροδιαδρόμων του FIR Αθηνών, που επιβάλλει κατάθεση σχεδίων πτήσης (FLP).

Αυτή η κίνηση επιτρέπει στα τουρκικά UAV να κάνουν το ίδιο και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αντιδράσει για να προασπίσει την κυριαρχία της στο Αιγαίο, διότι θα καταδικαστεί από τους διεθνείς οργανισμούς ότι παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, καθώς εφαρμόζει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Πέραν αυτών, η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τους Ελληνες αν θα καταγγείλει τις ΗΠΑ για παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει αεροσκάφη που να μπορούν να εκτελούν επιχειρησιακές πτήσεις αναγνώρισης πάνω από τα 50.000 πόδια.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε τον κανονισμό της Ε.Ε. αρ. 1139/2018, με θέμα «Θέσπιση κοινών κανόνων στον τομέα Πολιτικής Αεροπορίας». Στο άρθρο 2 παρ. 3 καθορίζεται ότι «οι χώρες πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι δραστηριότητες χειρισμού των UAV θα εκτελούνται ιδία ευθύνη -due regard- στον διεθνή εναέριο χώρο», θέτοντας τα σχέδια πτήσης UAV στα άχρηστα και ταυτόχρονα τα σχέδια πτήσης μαχητικών αεροσκαφών στον Καιάδα, δεδομένου ότι και ο ICAO καθορίζει τα UAV και τα μαχητικά αεροσκάφη ως state aircraft – στρατιωτικά.

Ετσι, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε ότι τα UAV πετάνε με δική τους ευθύνη, χωρίς κατάθεση σχεδίων πτήσης, με αποτέλεσμα τα τουρκικά UAV να αλωνίζουν ανεξέλεγκτα σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Και φυσικά, η Ν.Δ. τα αποδέχεται όλα και δεν διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα.

Στις 22 Μαρτίου 2022, 4 γερμανικά αεροσκάφη Α-400 προσγειώθηκαν στη Ρουμανία, μεταφέροντας 500 αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους για την Ουκρανία, όπως είχε δηλώσει ο Γερμανός καγκελάριος, ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει σε δύο ασταθείς βάρκες… Από τη μια, απαιτεί να συνεχιστεί η ενεργειακή ροή από τη Ρωσία στη Γερμανία και, από την άλλη, στέλνει όπλα στην Ουκρανία για να επεκταθεί χρονικά ο πόλεμος.

ΟΙ ΗΠΑ επιχειρούν φανερά να εμπλέξουν τις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ σε γενικευμένη σύρραξη με τη Ρωσία. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση ένα αεροσκάφος AIRBUS 300-TANKER του Ηνωμένου Βασιλείου (βλέπε προηγούμενο φύλλο της «κυριακάτικης δημοκρατίας») απογειώνεται από το Ακρωτήρι της Κύπρου και πηγαίνει στη Ρουμανία, παραμένει εκεί για τρεις ώρες και επιστρέφει στην Κύπρο, ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΕΝ ΠΤΗΣΕΙ ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥ Η.Β., ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ.

Αυτό το γεγονός οδηγεί στη σκέψη ότι το ΤΑΝΚΕR πηγαίνει στην περιοχή αυτή προληπτικώς, διότι οι ΗΠΑ ψάχνουν αφορμή για να οδηγήσουν το ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ σε σύγκρουση με τη Ρωσία, οπότε μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα απαιτηθεί ανεφοδιασμός εν πτήσει των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και του 6ου Στόλου που θα επιχειρούν στη Ρωσία.

Σε μια τέτοια περίπτωση και με βάση τις ρωσικές προειδοποιήσεις, δεν αποκλείεται μερικά από τα πρώτα ρωσικά βλήματα CRUISE να τα δεχθεί η Αλεξανδρούπολη, λόγω συνεχούς ροής στρατιωτικού προσωπικού και μέσων των ΗΠΑ προς τις χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία, με τραγικά αποτελέσματα. Στην περίπτωση μάλιστα τραυματισμού ή θανάτου Έλληνα μουσουλμάνου, η καραδοκούσα Τουρκία μπορεί να θελήσει να «σώσει τα αδέλφια της» από τους Ελληνες που δεν τα προστατεύουν.

Κυβερνο-ραγιαδισμός

Στις 13 Μαρτίου 2022 οι αναγνώστες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» πληροφορήθηκαν ότι ο Ερντογάν πρότεινε στον Κ. Μητσοτάκη, κατά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, τη συνεκμετάλλευση στα ενεργειακά με αντάλλαγμα την αναγνώριση της τουρκικής «Γαλάζιας Πατρίδας». Το ρεπορτάζ αναφερόταν διεξοδικά στην πιθανή ενεργειακή συνεργασία Ισραήλ – Τουρκίας – Ελλάδας , στη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είτε από το τουρκικό έδαφος μέχρι την Αλεξανδρούπολη είτε στην Κρήτη μέσω της Αν. Μεσογείου.

Η κυβέρνηση σφύριξε «αδιάφορα» και απέφυγε να κάνει αναφορά στο δημοσίευμα με οποιονδήποτε τρόπο. Τα ελληνικά συστημικά – φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ακολούθησαν πιστά την κυβερνητική στάση και ουδέν ανέφεραν.

Μία εβδομάδα αργότερα, όμως, τουρκική εφημερίδα παρουσίασε στο πρωτοσέλιδό της το ίδιο ακριβώς θέμα για τη συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας στο ισραηλινό φυσικό αέριο.
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το θέμα -ως υπαρκτό- χωρίς να το επιβεβαιώσει, ούτε να το διαψεύσει, (σ.σ.: Ερντογάν είναι αυτός!)

Το σύνολο των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ πήρε φωτιά και ασχολήθηκε επισταμένως με το τουρκικό δημοσίευμα, με αναπαραγωγή του και ποικίλα σχόλια κυβερνητικών, ειδικών και μη, επί του «τουρκικού δημοσιεύματος». Ουδείς εξ αυτών -ως είχαν υποχρέωση προς την ελληνική κοινή γνώμη, την πληροφόρηση της οποίας υποτίθεται ότι υπηρετούν- αναφέρθηκε στο προ εβδομάδος αποκλειστικό δημοσίευμα της Κ.Δ, που αποκάλυψε πρωτογενώς το θέμα.

Συμπέρασμα ευδιάκριτο: Η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη αποκρύπτει αλήθειες από την ελληνική κοινή γνώμη. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υλοποιούν την κυβερνητική εντολή και θάβουν αλήθειες στη χωματερή της δημοσιογραφίας που έχουν δημιουργήσει. Πώς λέγεται αυτό; Κυβερνο-ραγιαδισμός. Και δεν είναι το πρώτο περιστατικό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.