Τ.Μπάιντεν: «Οι κυρώσεις δεν έχουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα – Η ΕΕ κινδυνεύει με λιμό για να πονέσει ο Πούτιν»

Σε μια απίστευτη ομολογία προχώρησε χθες στις Βρυξέλλες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία δεν έχουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα, αλλά όπως είπε είναι για να… «πονέσει» ο Βλαντίμιρ Πούτιν!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο 79χρονος Δημοκρατικός, που σήμερα θα μεταβεί στο Ζέτσνο, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, διατράνωσε ότι το NATO «ποτέ, ποτέ δεν ήταν τόσο ενωμένο».

Όμως όταν μια δημοσιογράφος τον πίεσε σχετικά με την απουσία απτού αποτρεπτικού αποτελέσματος των δυτικών μέτρων στη Ρωσία, ο Αμερικανός πρόεδρος, αμυνόμενος, άφησε να φανεί κάποιος εκνευρισμός.

«Οι κυρώσεις δεν έχουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα ποτέ. Εσείς (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) δεν σταματάτε να μιλάτε. Οι κυρώσεις δεν έχουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα ποτέ», παραδέχθηκε ο κ. Μπάιντεν, έναν μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Κι αυτό παρότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα τιμωρητικά μέτρα εναντίον των μελών του ρωσικού κοινοβουλίου και της ρωσικής κρατικής βιομηχανίας όπλων.

Ο σκοπός, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, είναι «να πονέσει» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όχι απλά για μερικές εβδομάδες, ή μερικούς μήνες, αλλά «για το υπόλοιπο της χρονιάς» αν όχι περισσότερο. «Αυτό θα τον σταματήσει».

Δηλαδή, σύμφωνα με τον Τ.Μπάιντεν, η ΕΕ (αλλά και αρκετές άλλες χώρες) κινδυνεύει με λιμό για «να πονέσει» ο Β.Πούτιν! Επιβεβαιώνεται λοιπόν Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος τόνισε ότι είναι «ανόητο» να νομίζει κάποιος ότι οι συγκεκριμένες κυρώσεις θα έχουν επίδραση το Κρεμλίνο.

Δηλώσεις-σοκ Ε.Μακρόν: «Αναπόφευκτος ο λιμός τους επόμενους 12 με 18 μήνες»

Σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των ηγετών της G7 και του ΝΑΤΟ, ο Εμανουέλ Μακρόν παρακάλεσε την Μόσχα να επιδείξει «υπευθυνότητα και να επιτρέψει τη σπορά στην Ουκρανία», καθώς σε διαφορετική περίπτωση «ο πόλεμος θα μπορούσε να προκαλέσει σε 12 έως 18 μήνες αναπόφευκτο λιμό», με πιο αξιοσημείωτο τον κίνδυνο έλλειψης σιτηρών στην Αίγυπτο και στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αφρικής».

«Αυτές οι κυρώσεις έχουν αντίκτυπο και είναι χειροπιαστές. Πρέπει να τις συνεχίσουμε ώστε να έχουν αποτρεπτική ισχύ», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των ηγετών του NATO και της G7.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.