ΤΟΥΡΚΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ για “τρομοκρατία” μέσω… Facebook!

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέχει προξενική βοήθεια στον Αντνάν Σουτζού, 56 ετών, στον οποίο έχει απαγορευτεί η έξοδος από την Τουρκία.

Ο Σουτζού συνελήφθη στις 27 Δεκεμβρίου, όταν έφτασε στην Άγκυρα για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Suddeeutsche Zeitung και άλλα μέσα ενημέρωσης, οι αρχές στην Τουρκία κατηγορούν τον 56χρονο ότι ανάρτησε στο Facebook κείμενα με τα οποία ζητούσε την ίδρυση ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν, κάτι που είναι παράνομο στην Τουρκία.

Συνελήφθη και ανακρίθηκε, αλλά κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους: είναι υποχρεωμένος να δίνει καθημερινά το παρών στις αρχές και δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα μέχρι να εξεταστεί η υπόθεσή του από δικαστήριο, τον επόμενο χρόνο.

“Είμαστε ενήμεροι για την υπόθεση και παρέχουμε προξενική βοήθεια”, είπε μια πηγή στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.Σύμφωνα με την πηγή αυτή σήμερα κρατούνται στην Τουρκία 49 Γερμανοί πολίτες, οι πέντε εκ των οποίων “προφανώς για πολιτικούς λόγους”.

Ο Σουτζού, ο οποίος ζει μόνιμα στη Γερμανία εδώ και δεκαετίες, είπε σε δημοσιογράφους ότι ουδέποτε στήριξε κάποια τρομοκρατική οργάνωση και δεν είναι σαφές ποια είναι αυτή η ομάδα για την οποία τον κατηγορούν. Κατά την ανάκρισή του φέρεται να είπε ότι δεν θυμάται αν είχε αναρτήσει μηνύματα στο Facebook και ότι καταδικάζει τη βία.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.