Δυνατή Ελλάδα

TELEGRAPH: Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΟΙΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ εκταμιεύσει τα κονδύλια για τις προετοιμασίες του Brexit

Ο υπουργός Οικονομικών του ΗΒ Φίλιπ Χάμοντ επικρίνεται από συναδέλφους του στην κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος διότι δεν έχει εγκρίνει την εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται προκειμένου η Βρετανία να μπορέσει να προετοιμαστεί για το Brexit, με ή χωρίς συμφωνία, αποκάλυψε η εφημερίδα The Telegraph το βράδυ της Κυριακής.

Ο υπουργός Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ διαμαρτυρήθηκε σε επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών διότι οι υπηρεσίες του έλαβαν μόλις 35 εκατομμύρια λίρες (περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ) ώστε να μπορέσουν τα δημοτικά συμβούλια και οι τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο η Βρετανία να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσό αυτό είναι υποδιπλάσιο από αυτό που είχε ζητηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα (1).

Τουλάχιστον ένα ακόμη υπουργείο της βρετανικής κυβέρνησης έχει επίσης διαμαρτυρηθεί διότι ο Χάμοντ δεν έχει εγκρίνει την εκταμίευση των κονδυλίων που ζητήθηκαν, προσθέτει η συντηρητική βρετανική εφημερίδα, η οποία δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μπρόκενσαϊρ τόνισε ότι το υπουργείο του δεν διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για να συμβάλλει στην προετοιμασία για το Μπρέξιτ, είτε η αποχώρηση από την ΕΕ γίνει βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, είτε χωρίς συμφωνία, κατά το ρεπορτάζ της Τέλεγκραφ, η οποία επικαλείται την επιστολή του η οποία εστάλη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.