Δύο πρωτοβουλίες από Σκοπιανούς «Μακεδονιστές» για να μην αλλάξει το όνομα σε «Βόρεια Μακεδονία»

Σύμφωνα με τη σκοπιανή ειδησεογραφική ιστοσελίδα MKD, το αποκαλούμενο «Παγκόσμιο “Μακεδονικό” Κογκρέσο» ανέλαβε πρωτοβουλία για συγκέντρωση υπογραφών τουλάχιστον 150.000 ψηφοφόρων με στόχο την προκήρυξη δεσμευτικού δημοψηφίσματος κατά της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το πολιτικό σύστημα. .

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο Πρόεδρος του «Παγκόσμιου “Μακεδονικού” Κογκρέσου»”, Τόντορ Πέτροφ, δήλωσε ότι η πρόταση για την συγκέντρωση 150.000 υπογραφών συνιστά το μοναδικό νομικό εργαλείο που επιτρέπει το Σύνταγμα, το οποίο μπορεί να αναστείλει στην Συμφωνία των Πρεσπών και τις τροποποιήσεις του Συντάγματος.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος που προτείνεται από το «Παγκόσμιο “Μακεδονικό” Κογκρέσο», σύμφωνα με την ιστοσελίδα, έχει ως ακολούθως:

«Είσαστε υπέρ της αλλαγής της ονομασίας του κράτους της “Μακεδονίας” σε κράτος της Βόρειας Μακεδονίας;».

Η πρωτοβουλία αυτή για την προκήρυξη δεσμευτικού δημοψηφίσματος, σημειώνει επίσης η MKD, στηρίζεται από το κίνημα «Bojkotiram».

Η εφημερίδα NOVA MAKEDONIJA, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, αναφέρει ότι και το αποκαλούμενο «“Μακεδονικό” Μανιφέστο» ανέλαβε πρωτοβουλία για την υπεράσπιση του συνταγματικού ονόματος της πΓΔΜ, αποστέλλοντας γραπτή έκκληση προς τον Πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, να ξεκινήσει νομική μάχη ενώπιον των οργάνων του ΟΗΕ (Συμβούλιο Ασφαλείας ή Γενική Συνέλευση) για την «διάσωση» της συνταγματικής ονομασίας.

Η πρωτοβουλία, όπως ενημέρωσαν από το «“Μακεδονικό” Μανιφέστο», θα στηρίζεται από τους πολίτες της πΓΔΜ και γι’ αυτό έχει αρχίσει συγκέντρωση υπογραφών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.