Πλαφόν σχεδόν 3 ευρώ για το rapid test στην Ισπανία

Την ώρα που στη χώρα μας το ανώτατο πλαφόν για rapid test κορονοϊού είναι 10 ευρώ, στην Ισπανία η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πλαφόν 2,94 ευρώ. Παράλληλα, μειώνει σε πέντε από έξι μήνες το διάστημα για την ενισχυτική δόση εμβολίου.

Η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας είπε πως το πλαφόν στα τεστ μπαίνει από μεθαύριο, Σάββατο, φέρνοντας την τιμή τους πιο κοντά σε εκείνην άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Σκοπός μας ήταν πρώτα να σταθεροποιήσουμε την προσφορά μετά την αύξηση της ζήτησης με συντελεστή άνω του 1.000 – και στη συνέχεια να εστιάσουμε στη ρύθμιση των τιμών», δήλωσε η Ντάριας στους δημοσιογράφους.

Η Ισπανία είχε καταγράψει σποραδικές ελλείψεις τεστ αντιγόνου όλο τον Δεκέμβριο, καθώς υπήρξε απότομη αύξηση της ζήτησης λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον και επειδή οι πολίτες ήθελαν να κάνουν τεστ στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Προς το παρόν τα rapid test πωλούνται μόνο στα φαρμακεία στην Ισπανία, παρά τις εκκλήσεις και πιέσεις να επιτραπεί η πώλησή τους στα σουπερμάρκετ, όπως έχει κάνει η γειτονική Πορτογαλία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.