Δριμύ ψύχος και χιόνια πλήττουν τις ΗΠΑ

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν • Έκλεισαν σχολεία, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες • Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές.

Μια χιονοθύελλα έπληξε τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή ένα μεγάλο μέρος των βορειοανατολικών ΗΠΑ, παραλύοντας τις οδικές και αεροπορικές μεταφορές, αλλά και τα σχολεία, πολλά εκ των οποίων ήδη υπολειτουργούσαν λόγω της πανδημίας.

Από τον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον, μέχρι τα σύνορα με τον Καναδά, το στρώμα του χιονιού ξεπερνά σε κάποιες περιοχές τα 30 εκατοστά, όπως στο Κονέκτικατ, τη Μασαχουσέτη και το Ρόουντ Άιλαντ. Νωρίς το πρωί η Γέφυρα του Μπρούκλιν και η Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης έμοιαζαν με καρτ-ποστάλ: καλυμμένες με χιόνι, με απόλυτη ησυχία, γεγονός σπάνιο στη μητρόπολη των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.

Λόγω της χιονοθύελλας ακυρώθηκαν περίπου 1.400 πτήσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware. Στο αεροδρόμιο ΛαΓκουάρντια της Νέας Υόρκης ματαιώθηκε σχεδόν το ένα τρίτο των προγραμματισμένων πτήσεων ενώ το αεροδρόμιο JFK ανακοίνωσε ότι 221 αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος. Παρόμοια η κατάσταση και στο αεροδρόμιο της Βοστόνης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.