Οι τράπεζες στα Εμιράτα υιοθετούν εργασιακή εβδομάδα από Δευτέρα ως Παρασκευή

Οι διεθνείς τράπεζες που δραστηριοποιούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υιοθετήσουν την εργασιακή εβδομάδα από Δευτέρα ως Παρασκευή στη χώρα από τον Ιανουάριο, ευθυγραμμίζοντας τις περιφερειακές δραστηριότητές τους με το παγκόσμιο πρότυπο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg η JPMorgan, η Deutsche Bank, η Bank of America και η Societe Generale θα προχωρήσουν σε αυτήν την αλλαγή, μετά την απόφαση του κράτους του Κόλπου να αλλάξει την εβδομάδα εργασίας του.

Τα σχολεία και ο δημόσιος τομέας στα ΗΑΕ θα μεταβούν σε εβδομάδα 4,5 ημερών από το νέο έτος, με μισή ημέρα την Παρασκευή – ιερή ημέρα στο Ισλάμ.

Αν και αυτό θα ευθυγραμμίσει τα ΗΑΕ με τις παγκόσμιες οικονομίες, το ίδιο δεν ισχύει και για τα υπόλοιπα αραβικά κράτη του Κόλπου που έχουν εβδομάδα εργασίας από Κυριακή έως Πέμπτη.

Το Ντουμπάι είναι ο κύριος επιχειρηματικός και οικονομικός κόμβος της περιοχής, αν και οι περισσότερες διεθνείς τράπεζες έχουν προσωπικό στη Σαουδική Αραβία για να καλύπτουν τις Κυριακές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.