Παραλλαγή “Όμικρον” Vs “Δέλτα”: Ποια προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση; – Τι απαντά ο Φάουτσι

Τις πρώτες εκτιμήσεις του σχετικά με την παραλλαγή “Όμικρον” του κορονοϊού και το κατά πόσον προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση σε σύγκριση με την παραλλαγή “Δέλτα”, διατύπωσε ο Δρ Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γνωστός επιδημιολόγος και επιστημονικός σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης, τόνισε πως είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η “Όμικρον” δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση απ’ ότι η “Δέλτα”, ωστόσο, σημείωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει «τουλάχιστον δύο εβδομάδες» ακόμη προκειμένου αυτό να διαπιστωθεί και να ξεκαθαριστεί.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι (η “Όμικρον”) δεν είναι σοβαρότερη από τη “Δέλτα”», είπε ο Άντονι Φάουτσι και πρόσθεσε πως «υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι και λιγότερο σοβαρή»,

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα χρειαστούν ακόμη τουλάχιστον δύο εβδομάδες για την Νότια Αφρική, κατόπιν όταν θα έχουμε περισσότερες μολύνσεις στον υπόλοιπο κόσμο, θα μπορούσε να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να δούμε το επίπεδο της σοβαρότητας», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο διακεκριμένος επιδημιολόγος υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ότι τα δεδομένα που προέρχονται από την Νότια Αφρική δεν θα πρέπει να παρερμηνεύονται, εξηγώντας ότι ο πληθυσμός της χώρας αυτής έχει την ιδιαιτερότητα να είναι πολύ νεαρής ηλικίας. Κατέληξε, ωστόσο, με την επισήμανση ότι η νέα παραλλαγή είναι «σαφώς υψηλά μεταδοτική», πιθανότατα περισσότερο από τη “Δέλτα”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.