Κανάλι «5» Σκοπίων: Ο Πάπας χαιρέτησε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τηλεοπτικός σταθμός στη Βόρεια Μακεδονία, που δεν υιοθετεί τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και επιμένει να αποκαλεί τη γειτονική χώρα σκέτο «Μακεδονία», στάθηκε στον χαιρετισμό της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σεβασμός στον «δύσκολο δρόμο που οδήγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του κατά την τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι «5» των Σκοπίων, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε σήμερα (εχθές Σάββατο) το πρωί στην Ελλάδα για τριήμερη επίσκεψη και στην ομιλία του μίλησε για τις τρέχουσες προκλήσεις, το κλίμα, την πανδημία, την κοινή αγορά και κυρίως την επικράτηση της φτώχειας», όπως σημειώνεται.

Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι, όπως και τα περισσότερα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια, «δεν δέχονται» την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» για τη χώρα τους και την αποκαλούν σκέτο «Μακεδονία», σχολιάζει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η Ελλάδα οφείλει να θέσει ισχυρό θέμα με προειδοποίηση κυρώσεων για τη μη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα βορειομακεδονικά ΜΜΕ, προσθέτουμε ως Tribune.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.