Τι λένε γιατροί στη Ν. Αφρική για την μετάλλαξη Όμικρον

Αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει στη Νότια Αφρική σε σχέση με την μετάλλαξη Όμικρον…

Διαβάστε σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg , τι περιγράφουν…τι αναφέρουν οι γιατροί με βάση τα όσα βλέπουν μέχρι στιγμής.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ1

Richard Friedland, Διευθύνων σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες μονάδες ιδιωτικής υγείας…

Αν στο 2ο και στο 3ο κύμα της πανδημίας είχαμε δει τόσο σημαντική αύξηση της θετικότητας στα τεστ, θα είχαμε σημαντικές αυξήσεις στις εισαγωγές και κάτι τέτοιο δεν το έχουμε δει…

Βασικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη για το τέλος του covid-19, εξασθενώντας τον εαυτό του σε τέτοια έκταση που να είναι υψηλά μεταδοτικός, αλλά δεν προκαλεί σοβαρή νόσηση…Αυτό συνέβη με την Ισπανική γρίπη…

Βλέπουμε μολύνσεις σε εμβολιασμένους με ήπια και μέτρια συμπτώματα…Μέχρι τώρα στους εργαζόμενους σε χώρους υγείας και εμβολιασμένους με την ενισχυτική δόση τα συμπτώματα είναι κυρίως ήπια…

Πιστεύω ότι θέμα έχει επικοινωνηθεί πτωχά (άσχημα) και έχει δημιουργηθεί τόσο μεγάλος πανικός.

Είναι νωρίς ακόμα, αλλά είμαι λιγότερο πανικοβλημένος. Το αισθάνομαι διαφορετικά που το ζω ανάμεσα στον κόσμο…

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ2

Anthony Smith Γενικός Γιατρός στο Κειπ Τάουν…

Πρόκειται κυρίως για νέους ανθρώπους…με ένα 20% μεγαλύτερους…

Κανένας δεν έφτασε καν κοντά στο να νοσήσει σοβαρά… Αλλά ίσως είναι ακόμα νωρίς για να πούμε αν αυτή θα είναι μια πιο ήπια μετάλλαξη…

Ο Marc Mendelson, επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν, ο οποίος εργάζεται επίσης στο νοσοκομείο Groote Schuur, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στον κόσμο

«Bλέπουμε πολλές επαναμολύνσεις. Αυτό που δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, επειδή δεν έχουμε ακόμη όλα τα δεδομένα, είναι πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους είναι μη εμβολιασμένοι έναντι των εμβολιασμένων» 

«Ενώ οι άνθρωποι “φρικάρουν”, το άλλο πράγμα που πρέπει να τονιστεί είναι ότι αν κοιτάξετε όλες τις παραλλαγές, τα εμβόλια έχουν προστατεύσει από σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο. Και πραγματικά, κοιτάζοντας την μετάλλαξη Όμικρον, αν και υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα, δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι η ικανότητα των εμβολίων να το καταπολεμήσουν, θα επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό». «Στην πραγματικότητα, δεν θέλει να σε σκοτώσει, θέλει να μείνει δίπλα σου»

«Αυτοί που βάζουν το χέρι τους στην καρδιά τους και λένε στον κόσμο να μην αν ανησυχεί, αυτό θα είναι ήπιο, δεν έχουν αρκετή ταπεινοφροσύνη απέναντι σε αυτόν τον ιό». «Είναι πάντα ωραίο να ελπίζεις, αλλά μην τα βάζεις όλα σε αυτό γιατί νομίζω ότι οι ελπίδες σου θα μπορούσαν να διαψευστούν». 

Ο Shabir Madhi, ένας εμβολιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand, ο οποίος οδήγησε τις δοκιμές τόσο της AstraZeneca Plc όσο και της Novavax Inc. στη Νότια Αφρική:

«Η ‘Ομικρον φαίνεται να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα από τη Δέλτα, αλλά την ίδια στιγμή αυτό που φαίνεται να συμβαίνει είναι ότι το ποσοστό νοσηλείας μας είναι κάπως πιο σιωπηλό».

«Το εμβόλιο ή η παλαιότερη μετάδοση δημιουργεί ανοσία των Τ-κυττάρων, τα οποία προστατεύουν καλά από σοβαρές ασθένειες και θάνατο. Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιθανό να τον κάνουν πιο επιτυχημένο έναντι των δραστηριοτήτων αντισωμάτων, αλλά φαίνεται ότι μπορεί κάλλιστα να υπάρχει διατήρηση της ανοσίας των Τ-κυττάρων».

«Είμαι αισιόδοξος ότι σε αυτή την αναζωπύρωση, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι πιθανώς μεγαλύτερος, οι νοσηλείες και οι θάνατοι θα είναι χαμηλότεροι από αυτό που βιώσαμε κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε από τα τρία πρώτα κύματα. Και αυτό, επειδή αυτή τη στιγμή στη Νότια Αφρική, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το 75% έως 80% των ανθρώπων μολύνθηκαν από τον ιό κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων κυμάτων.

Υ.Γ

Τώρα, αν κάποιος αναρωτιέται γιατί αυξάνονται οι νοσηλείες, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της Ν. Αφρικής, το 90% των νοσηλειών στη Νότια Αφρική αφορούν μη εμβολιασμένα άτομα (μηδέν δόσεις), το υπόλοιπο 10% είναι ως επί το πλείστον μερικώς εμβολιασμένα (μία δόση).  Την ίδια  στιγμή χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά εμβολιασμού (λιγότερο από 30 % πλήρως εμβολιασμένοι).

exomatiakaivlepo

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.