Κορωνοϊός: Η Ολλανδία με 85% ποσοστό εμβολιασμού παίρνει νέα μέτρα

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα λάβει αυστηρότερα μέτρα για να αναχαιτίσει το κύμα μολύνσεων Covid-19, την ώρα που τα νοσοκομεία περιορίζουν τις υπηρεσίες υγείας για άλλες ασθένειες προκειμένου να κάνουν χώρο για ασθενείς με νέο κορονοϊό.

Περίπου το 85% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, όμως η χώρα καταγράφει κατά μέσο όρο περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, ξεπερνώντας τα υψηλά ρεκόρ των προηγούμενων κυμάτων.

«Ότι θα χρειαστούν αυστηρά μέτρα είναι πέραν αμφιβολίας», είπε σε δημοσιογράφους στη Χάγη ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιονγκ.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως τα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές Νοεμβρίου δεν ήταν επαρκή.

Αυτά συμπεριλάμβαναν την εισαγωγή εκ νέου του μέτρου της χρήσης της μάσκας στα καταστήματα και ένα μερικό λοκντάουν, με τους πολίτες να ενθαρρύνονται να εργάζονται με τηλεργασία και τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 8 το βράδυ τοπική ώρα.

«Το σημείο καμπής δεν θα συμβεί από μόνο του», επισήμανε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το τι μέτρα θα χρειαστούν.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS μετέδωσε πως η Ομάδα Διαχείρισης της Πανδημίας (OMT) συνέστησε στην κυβέρνηση να κλείσει τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα μη αναγκαία καταστήματα στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα, ενώ θα συνεχιστεί η λειτουργία των σχολείων.

Μια κυβερνητική πρόταση, όχι ακόμη πολιτική, για τον περιορισμό της πρόσβασης σε δημόσιους χώρους των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πρόσφατα αναρρώσει από την Covid-19, πυροδότησε τρεις νύχτες βίαιων επεισοδίων. Η Ολλανδία μετρά περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 19.000 θανάτους, από την αρχή της πανδημίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.