Κορονοϊός: Πιο κοντά στο lockdown η Γερμανία – Δραματικοί τόνοι από τον υπουργό Υγείας

Να επιβληθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για να ανασχεθεί η “δραματική” αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία, ζήτησε ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν.

Ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών –ο αριθμός των ανθρώπων ανά 100.000 κατοίκους που έχουν μολυνθεί από covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα—έφτασε σήμερα τους 399,8, αυξημένος από τους 386,5 που ήταν τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ο Σπαν, μιλώντας στον γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ζήτησε να αυξηθούν οι δημόσιοι χώροι στους οποίους θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο των εμβολιασμένων ή όσων έχουν αναρρώσει και έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το τέταρτο κύμα της επιδημίας στη Γερμανία.

Γερμανός υπουργός Υγείας

Στο τραπέζι το lockdown

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, αν και εξήγησε ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Κάποια κρατίδια, όπως η Σαξονία και η Βαυαρία, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από αυτό το κύμα της πανδημίας, ήδη λαμβάνουν μέτρα, όπως η ακύρωση των χριστουγεννιάτικων αγορών.

«Η κατάσταση δεν είναι απλώς σοβαρή, σε κάποιες περιοχές της Γερμανίας είναι πλέον δραματική», υπογράμμισε ο Σπαν. «Αναγκαζόμαστε να μετακινούμε ασθενείς, καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες και αυτό δεν επηρεάζει μόνο τους ασθενείς με covid-19».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπαν έκανε τη Δευτέρα μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση. «Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα – αυτό ακούγεται κυνικό – σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι. Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης», είπε ο Γερμανός ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, ειδικά με την παραλλαγή «Δέλτα», είναι τεράστιος.

Άνγκελα Μέρκελ

Και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στη «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της.

Με την σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.