«Ακριβέ μου άνθρακα» λένε στις ΗΠΑ

Σε υψηλό άνω των 12 ετών σκαρφάλωσαν οι τιμές άνθρακα στις ΗΠΑ, απειλώντας να διογκώσουν ακόμα περισσότερο τους ήδη αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας που πληρώνουν τα Αμερικανικά νοικοκυριά, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι τιμές για άνθρακα από τα κεντρικά Απαλάχια σκαρφάλωσαν πάνω από 10 δολ. την προηγούμενη εβδομάδα φτάνοντας τα 89,75 δολ. ανά τόνο στην αγορά spot, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η S&P Global Market Intelligence.

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2009. Οι τιμές σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ είναι σε χαμηλότερα επίπεδα, αν και έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

Οι υψηλότερες τιμές στον άνθρακα – που ακολουθούν την αύξηση των τιμών στο φυσικό αέριο – σημαίνουν ότι οι καταναλωτές θα πληρώσουν περισσότερα στους λογαριασμούς ενέργειας φέτος τον χειμώνα. Εταιρεία ενέργειας, μεταξύ των οποίων οι Duke Energy Corp. και Xcel Energy Inc. προειδοποιούν τους πελάτες τους ότι οι χειμερινοί τους λογαριασμοί ενδεχομένως να είναι αυξημένοι κατά περίπου 11 δολ. το μήνα την φετινή περίοδο.

Αυτό επιβαρύνει περαιτέρω τα νοικοκυριά που έχουν δει το κόστος να αυξάνεται επίσης στα τρόφιμα, στη στέγαση και στα αυτοκίνητα, οδηγώντας τον πληθωρισμό να καταγράψει τον Οκτώβριο το μεγαλύτερο ετήσιο άλμα από το 1990.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.