ΤΡΙΣ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 τούρκους αξιωματικούς ζητά ο εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης

Tρις ισόβια ζητά ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης για τους 8 τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν και τελούν υπό καθεστώς ασύλου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η δίκη των 19 τούρκων αξιωματικών, ανάμεσα τους και των 8 που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα συνεχίστηκε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, με αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα να δικάζονται ερήμην.

Ο εισαγγελέας κατηγορεί τους 19 στρατιωτικούς για «απόπειρα πραξικοπήματος, για προσπάθεια ανατροπής νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης , απόπειρα κατάργησης του Κοινοβουλίου και δολοφονίες πολιτών» και ζητά τρις ισόβια κάθειρξη.

Παράλληλα για τους 8 αξιωματικούς επιπλέον ποινές κάθειρξης από 9 έως και 15 έτη για «δραπέτευση σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και πρόκληση ζημιάς σε στρατιωτικό υλικό».

Ο εισαγγελέας παράλληλα ζήτησε να διαχωριστεί ο φάκελος των 8 από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους καθώς «έχουν διαφύγει σε άλλη χώρα».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν από λίγες ημέρες είχε υπενθυμίσει πως η Ελλάδα δεν έδωσε στην Τουρκία τους 8 τούρκους αξιωματικούς που η Τουρκία τους κατηγορεί ως πραξικοπηματίες και ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO ( Γκιουλενιστές).

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.