ΜΟΓΓΟΛΙΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ της διαφθοράς στους μείον 25 βαθμούς Κελσίου!

Περίπου 25.000 άνθρωποι – σύμφωνα με τους διοργανωτές, 5.000 σύμφωνα με την αστυνομία – πήραν μέρος στην κινητοποίηση στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, ενάντια στη διαφθορά, στα σκάνδαλα και την κατάχρηση δημόσιων πόρων, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί ποτέ στη χώρα.

“Λήστεψαν τον πλούτο της χώρας μας” είπε στην ομιλία του στους συγκεντρωμένους ο βουλευτής Μπατζαντάν Τζαμπαλσουρέν, κατηγορώντας τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Μιγιεγκόμπο Ένκμπολντ, ότι “κατακερμάτισαν τη χώρα”.

Ο Ένκμπολντ κατηγορείται ότι πουλούσε κυβερνητικά αξιώματα (υφυπουργεία και γραμματείες) και ότι έλαβε ως αντάλλαγμα τουλάχιστον 60 δισεκατομμύρια τουγκρίκ (περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ).

Τον περασμένο μήνα είχε υποβληθεί πρόταση μομφής σε βάρος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της Μογγολίας, εν μέσω ενός σκανδάλου διαφθορά όπου φέρονταν αναμεμιγμένοι υψηλόβαθμοι πολιτικοί.

Η πρόταση καταψηφίστηκε και από τότε 40 βουλευτές μποϊκοτάρουν τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, καθυστερώντας το νομοθετικό έργο και τον διορισμό υπουργών.

Η πολιτική αστάθεια αποτελεί μόνιμο πρόβλημα για τη Μογγολία, η οποία υιοθέτησε το πρώτο Σύνταγμά της το 1992, μετά από δεκαετίες υπό κομμουνιστικό καθεστώς.

Από εκείνη τη χρονιά η χώρα έχει αλλάξει 15 κυβερνήσεις – κατά μέσο όρο, η καθεμιά έμενε στην εξουσία μόλις 18 μήνες.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, την κυριότερη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που αγωνίζεται εναντίον της διαφθοράς, η Μογγολία βρισκόταν το 2017 στην 103 θέση, μεταξύ 108 χωρών….

Πηγή: https://www.newsit.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.