Ανησυχία μετά την απόφαση της Γαλλίας για το εμβόλιο της Moderna

Αποτροπή εμβολιασμού των νέων εισηγήθηκε ο αρμόδιος φορέας!

Σύσταση αποτροπής του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της Moderna για τους πολίτες κάτω των 30 ετών εξέδωσε η αρμόδια υγειονομική αρχή της Γαλλίας (HAS), λόγω περιστατικών που συνδέουν το εμβόλιο της Moderna με αυξημένο ρίσκο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήδη προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, διότι το συγκεκριμένο εμβόλιο χορηγείται στο σύνολο των χωρών της ΕΕ, χωρίς ηλικιακό περιορισμό.

Ενώ η τεχνολογία mRNA στην οποία βασίζεται, θεωρείται μέχρι σήμερα ασφαλής για όλες τις ηλικίες.

Τόσο για το εμβόλιο της Pfizer όσο και για της Moderna πάντως, οι μυοκαρδίτιδες και οι περικαρδίτιδες αποτελούν πλέον σπάνια μεν, καταγεγραμμένη δε, παρενέργεια.

Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι η συγκεκριμένη σύσταση του αρμόδιου φορέα της Γαλλίας, βασίζεται στην εκτενή καταγραφή των περιστατικών μετά τον εμβολιασμό, την οποία η Γαλλία εφαρμόζει ευλαβικά. Σε αντίθεση δυστυχώς με την Ελλάδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.