Παραλήρημα Ερντογάν: «Τι είναι αυτό με την Αλεξανδρούπολη;» – «Σε κοροϊδεύουν, δεν έχουν χρήματα», είπε στον Μακρόν

Η Αλεξανδρούπολη «ενοχλεί σοβαρά» την Τουρκία! – Τελεσίγραφο του σουλτάνου στη Γαλλία για την ελληνική συμμετοχή στη διάσκεψη για τη Λιβύη!

Κατά την επιστροφή του από τη Ρώμη στην Άγκυρα, μιας και… ξίνισε για τις αλλαγές στο πρωτόκολλο ασφαλείας και δεν πήγε στη Σκωτία για τη Διάσκεψη COP26, ο Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκε σε ένα ακόμη ανθελληνικό παραλήρημα.

Όπως μεταφέρουν τουρκικά ΜΜΕ και τα toukikanea.gr ο Τούρκος Πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε έντονα τόσο στον Τζο Μπάιντεν, όσο και στον Εμανουέλ Μακρόν, για τις συμφωνίες τους με την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους εξοπλισμούς (φρεγάτες, Rafale) και την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, η οποία όπως είπε, «ενοχλεί σοβαρά» την Τουρκία!

«Μιλήσαμε και με τον Μπάιντεν και με τον Μακρόν γι’ αυτό το θέμα. Είπαμε, τι είναι αυτό με την Αλεξανδρούπολη; Η ίδρυση μιας τέτοιας βάσης εδώ ενοχλεί σοβαρά εμάς, τους ανθρώπους μας. Σχετικά με αυτό, ο Μακρόν μας είπε πως δεν μπορούσε να πει κάτι και είπε για τα Rafale, ‘έχουν λεφτά’. Εγώ του είπα ‘πρόσεξε σε κοροϊδεύουν, αυτοί δεν έχουν χρήματα. Γνωρίζω πως μόνο στην Δύση χρωστάνε 400 δις ευρώ’. Εκείνος είπε πως ‘έχουν χρήματα’. Όλα για τα χρήματα! Υπάρχει φυσικά και το θέμα της βάσης. Όμως η μόνη μας ανησυχία με αυτές τις εξελίξεις είναι ότι εμείς ως Τουρκία θα είμαστε δυνατοί».

Σε ότι αφορά τη Διάσκεψη για τη Λιβύη που θέλει να κάνει η Γαλλία και στην οποία έχει προσκληθεί και η Ελλάδα, ο Ερντογάν είπε ουσιαστικά ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να συμμετέχει αν σε αυτήν παρευρεθούν η Ελλάδα, η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ.

«Είπα, ‘κάναμε ήδη αυτό το συνέδριο στο Βερολίνο. Επιπλέον, έχετε κάποιες προσκλήσεις εδώ· για παράδειγμα, η Ελλάδα, για παράδειγμα το Ισραήλ, για παράδειγμα το ελληνοκυπριακό κομμάτι… Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια Διάσκεψη του Παρισιού όπου θα παρευρεθούν … Αν είχαμε κάνει μια μελέτη, θα ορίζαμε ειδικούς εκπροσώπους σε αυτήν. Αυτή είναι η στάση μας … Εάν πρόκειται να έρθει η Ελλάδα εδώ, δεν χρειάζεται να στείλετε ειδικό εκπρόσωπο ή κάτι τέτοιο. Εάν επιμένετε πολύ εδώ, ας δούμε ποιοι είναι οι ειδικοί σας εκπρόσωποι, αλλά αν θα υπάρξει Ελλάδα, Ισραήλ και ελληνοκυπριακό μέρος εδώ, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό ούτως ή άλλως. Αυτό είναι το πρώτο. Τώρα θα δώσει (σ.σ. ο Μακρόν) ονόματα, θα δώσουμε ονόματα, θα μιλήσουμε μεταξύ μας. Αλλά φυσικά όχι αφού εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις μας».

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.