«Παγκόσμιος πόλεμος» για την προέλευση του κορονοϊού! Οργή της Κίνας για την νέα έκθεση των ΗΠΑ

Στην αντεπίθεση η Κίνα καρφώνει τος ΗΠΑ για ύπαρξη εργαστήριο βιολογικού πολέμου!

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν «πράκτορες αντί για επιστήμονες» για να προσδιορίσουν την προέλευση του Covid-19, υπονομεύοντας την αυθεντική έρευνα, δήλωσε το Πεκίνο ως απάντηση στον αποχαρακτηρισμό μιας έκθεσης των Υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Εχθές, ημέρα Παρασκευή, το Γραφείο του Διευθυντή Πληροφοριών των ΗΠΑ (ODNI) δημοσίευσε την αξιολόγησή του για την προέλευση της νόσου. Η έκθεση αναφέρει ότι η προέλευση του Covid-19 μπορεί να μην αποδειχθεί ποτέ πλήρως και ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βρήκαν εύλογη την πιθανότητα της διαρροής από το Κινέζικο εργαστήριο Ιολογίας της Ουχάν.

Απαντώντας, η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον αμφισβήτησε για άλλη μια φορά τη χρήση εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης «των υπηρεσιών πληροφοριών αντί επιστημόνων» στην έρευνα για την προέλευση του Covid-19.

«Ανεξάρτητα από το πόσες φορές ανανεώνεται, η λεγόμενη «αξιολόγηση για την προέλευση του Covid-19» που εκδόθηκε από τις Υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν είναι καθόλου επιστημονική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας Liu Pengyu. «Θα υπονομεύσει μόνο την επιστημονική μελέτη προέλευσης και θα εμποδίσει την παγκόσμια προσπάθεια εύρεσης της πηγής του ιού».

Η νέα έκθεση που εκδόθηκε την Παρασκευή «ανανεώνει» μια επισκόπηση 90 ημερών που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, με εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η ανανεωμένη έκθεση υποστηρίζει ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα «δεν έχει κλινικά δείγματα ή πλήρη κατανόηση των επιδημιολογικών δεδομένων από τα πρώτα κρούσματα Covid-19» και κατηγόρησε την Κίνα ότι παρεμποδίζει τις έρευνες για την προέλευση της νόσου, ενώ κατηγορεί και άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Πρόκειται για την εμπλοκή του αμερικανού Peter Daszak στην χρηματοδότηση του εργαστηρίου της Ουχάν, για την οποία έχει αναφερθεί εκτενώς το newsbreak.gr

Η Κινέζικη πρεσβεία προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον «αρνείται να απαντήσει στις εύλογες αμφιβολίες της διεθνούς κοινότητας για το βιοεργαστήριο Fort Detrick και τις περισσότερες από 200 υπερπόντιες βάσεις βιολογικών πειραμάτων» που διεξάγονται εκεί! Αντιστρέφοντας ουσιαστικά τις αμερικανικές κατηγορίες, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που διεξάγουν βιολογικά πειράματα!

«Υποστηρίζουμε τις επιστημονικές προσπάθειες για τον εντοπισμό της προέλευσης και θα συνεχίσουμε να παραμένουμε ενεργά δεσμευμένοι. Τούτου λεχθέντος, αντιτιθέμεθα σθεναρά στις προσπάθειες πολιτικοποίησης αυτού του ζητήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πεκίνου.

Η αντίδραση αυτή της Κίνας μπορεί να θεωρηθεί και αντιπερισπασμός, στα όρια του εκβιασμού. Διότι οι αμερικάνοι γνώριζαν πάρα πολύ καλά την ύπαρξη του εργαστηρίου της Ουχάν, το οποίο μάλιστα χρηματοδοτούσαν, διότι σύμφωνα με το Πεκίνο, οι ΗΠΑ διατηρούν κι άλλα εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην υφήλιο!

Όταν λοιπόν και οι δύο υπερδυνάμεις έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μάθουμε την αλήθεια.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.