Η Τουρκία αρνείται να δεχτεί πίσω το τουρκικό δουλεμπορικό με τις 400 ψυχές

Βόρεια της Καρπάθου, συνοδευόμενο από σκάφη του Λιμενικού, πλέει ρυμουλκούμενο, το τουρκικό φορτηγό πλοίο δουλεμπορικό με περίπου 400 μετανάστες, το οποίο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, έχοντας ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες και την FRONTEX, ενώ εκτός από τα σκάφη του Λιμενικού, κοντά στο τουρκικό πλοίο βρίσκονται και ρυμουλκά προκειμένου να οδηγηθεί με ασφάλεια σε σημείο το οποίο όμως δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Η Τουρκία απάντησε αρνητικά στο ελληνικό αίτημα για επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι απ’ όπου ξεκίνησε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στο γεγονός και τόνισε:

«Η Τουρκία για μια ακόμη φορά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ.

»Δεν δέχτηκε την επιστροφή πλοίου τουρκικής σημαίας που απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι, προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής και συνεχίζει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή.

»Η Ελλάδα αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι σέβεται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο και ότι η προστασία των θαλασσίων συνόρων συνδυάζεται με την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.