Ο Μακρόν βγαίνει μπροστά για να προστατεύσει τα δικαιώματα των Γάλλων Ψαράδων απέναντι στους Βρετανούς…

Βγαίνει μπροστά ο Μακρον για να προστατεύσει τα διακιωματα των Γάλλων ψαράδων απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία, μια κίνηση που θα έπρεπε να γίνει παράδειγμα στις ελληνικές κυβερνήσεις που αφήνουν τα τουρκικά αλιευτικά μα αλωνίζουν στα ελληνικά ύδατα στο Αιγαίο.

Ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε σήμερα τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι η αξιοπιστία της Βρετανίας διακυβεύεται αναφορικά με τη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών για τις αλιευτικές άδειες στη μετά το Brexit εποχή και αναφορικά με τη Βόρεια Ιρλανδία, με άλλες χώρες να παρακολουθούν στενά.

Οπως ειπε  στους Financial Times: Μην έχετε αυταπάτες, αυτό δεν αφορά μόνο τους Ευρωπαίους αλλά όλους τους εταίρους τους. Επειδή όταν περνάς χρόνια διαπραγματεύοντας μια συνθήκη και τότε, λίγους μήνες αργότερα μετά κάνεις το αντίθετο από αυτό που αποφασίστηκε προς τις πτυχές που σου ταιριάζουν τουλάχιστον, αυτό δεν είναι οιωνός της αξιοπιστίας σου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.