Πανδημία– Pfizer και Moderna θα παρουν 40 δισ από την τρίτη δόση

Δεκάδες (επιπλέον) δισεκατομμύρια δολάρια θα μπουν στα ταμεία των δύο εταιριών λόγω της τρίτης δόσης των εμβολίων

Τεράστια κέρδη θα έχουν οι φαρμακευτικές Pfizer και Moderna λόγω της τρίτης δόσης των εμβολίων κατά του Covid-19 που εγκρίθηκε ήδη από τις αρμόδιες Αρχές στις ΗΠΑ. Οι τιμές των μετοχών τους, άλλωστε, διατηρούν σταθερά ανοδική πορεία σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Πάνω στην ανάγκη των πολιτών σε όλο τον κόσμο, λοιπόν, η πρόβλεψη για τα έσοδα της Moderna το 2022 αυξήθηκε κατά 35% από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε το σχέδιό του στα μέσα Αυγούστου, αν και το πλάνο για τρίτη δόση με εμβόλιο της Moderna δεν έχει ακόμη εγκριθεί. Η αναλύτρια της Morningstar Κάρεν Αντερσεν αναμένει ότι μόνο η τρίτη δόση θα αποφέρει περίπου 26 δισ. δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις το επόμενο έτος για τη Pfizer και την BionTech, και περίπου 14 δισ. δολάρια για τη Moderna, εάν εγκριθούν για σχεδόν όλους τους Αμερικανούς. Τα ξέφρενα ράλι, ωστόσο, έχουν ξεκινήσει από τις αρχές σχεδόν της πανδημίας.

Η τιμή της μετοχής της Pfizer αυξήθηκε από 30,99 δολάρια στις 8 Μαρτίου 2020 -λίγες ημέρες προτού ο ΠΟΥ ανακηρύξει τον κορονοϊό παγκόσμια πανδημία- σε 43,94 δολάρια σήμερα.

Η μετοχή της Johnson & Johnson αυξήθηκε, από 134,29 δολάρια η καθεμία, στα 164,59 δολάρια σήμερα. Ο μεγαλύτερος νικητής ήταν η Moderna, με έδρα τη Μασαχουσέτη, η οποία ιδρύθηκε το 2010 και δεν έχει άλλα προϊόντα στην αγορά.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι μετοχές της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 519% τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα από 21,3 δολάρια που ήταν στις 8 Μαρτίου 2020, στα 430 δολάρια σήμερα.

Επιπλέον, η Αντερσεν αναμένει πως η Moderna, η οποία δεν έχει άλλα προϊόντα στην αγορά, θα βγάλει κέρδη περίπου 13 δισ. δολαρίων το επόμενο έτος από όλες τις πωλήσεις εμβολίων κορονοϊού, εάν εγκριθούν ευρέως, ενώ τα κέρδη από το εμβόλιο είναι πιο δύσκολο να εκτιμηθούν για τη Pfizer. Στελέχη, ωστόσο, της εταιρίας έχουν δηλώσει ότι αναμένουν το προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδους από το εμβόλιο να είναι αρκετά υψηλό. Αυτό θα μεταφραζόταν σε κέρδος περίπου επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος μόνο από την ενισχυτική δόση, με βάση την πρόβλεψη πωλήσεων της Αντερσεν.

Εφημεριδα Δημοκρατια

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.