Προειδοποίηση Πενταγώνου: Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να επιτεθεί σε έξι μήνες στις ΗΠΑ

«Έχει την πρόθεση να το κάνει», επισημαίνει για την τρομοκρατική οργάνωση το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας που εστιάζει στην επέκταση του ISIS στο Αφγανιστάν – «Η Αλ Κάιντα θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο να επιτεθεί»

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν θα μπορούσε να αποκτήσει τη δυνατότητα να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε έξι μήνες και ότι έχει την πρόθεση να το κάνει, ανέφερε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Πενταγώνου σήμερα.

Ο Κόλιν Καλ, υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τη χάραξη πολιτικής, είπε στο Κογκρέσο ότι ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν οι Ταλιμπάν – που είναι αντίπαλοι του Ισλαμικού Κράτους – έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους τζιχαντιστές μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, τον Αύγουστο.

«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών επί του παρόντος εκτιμά ότι τόσο το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν όσο και η Αλ Κάιντα έχουν την πρόθεση να εκτελέσουν επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ακόμη και κατά των ΗΠΑ, όμως καμία από τις δύο (οργανώσεις) δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Θα μπορούσαμε να δούμε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν να αναπτύσσει αυτή τη δυνατότητα κάποια στιγμή σε έξι με δώδεκα μήνες», πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.