Facebook: Το Ευρωκοινοβούλιο επικροτεί τις αποκαλύψεις Χάουγκεν για τις παραπλανητικές πρακτικές του

Οι νομοθέτες της Ε.Ε. εργάζονται πάνω στη δημιουργία νόμου που αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες

Μόνο αδιάφοροι δεν έμειναν οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις αποκαλύψεις της Φράνσις Χάουγκεν για τις παραπλανητικές πρακτικές του Facebook.

Η Φράνσις Χάουγκεν, η 37χρονη πρώην product manager του Facebook και νυν πληροφοριοδότρια, η οποία και διέρρευσε απόρρητα έγγραφα στον Τύπο, είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Kαι την ώρα που οι νομοθέτες της Ε.Ε. εργάζονται για τη δημιουργία ενός νόμου που αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες, καλούν την Χάουγκεν να καταθέσει ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με παραπλανητικές, τοξικές πρακτικές από την πλατφόρμα, που, όπως υποστηρίζει, στοχεύουν στο κέρδος και την ανάπτυξη του Facebook, αδιαφορώντας για την ασφάλεια του κοινού.

Εκτός άλλων, η Χάουγκεν ανέφερε προσπάθειες βελτιστοποίησης του αλγορίθμου για την προώθηση πολωτικού περιεχομένου, κινδύνους για τους εφήβους καθώς και θύματα ανθρώπινης εμπορίας. Επίσης, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός προγράμματος, που δίνει δωρεάν πρόσβαση σε ανθρώπους υψηλού κύρους να δημοσιεύουν παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο.

Να ανοίξουν τα δεδομένα τους σε ρυθμιστικές αρχές και ερευνητές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεξεργάζεται κανόνες για να αναγκάσει εταιρείες τεχνολογίας όπως το Facebook να καταπολεμήσουν παράνομο περιεχόμενο, να αντιμετωπίσουν συστημικά ζητήματα στις πλατφόρμες τους, όπως παραπληροφόρηση, να τροποποιήσουν το περιεχόμενο και τους αλγόριθμους διαφήμισης και να ανοίξουν τα δεδομένα τους σε ρυθμιστικές αρχές και ερευνητές.

Επιπλέον, το Ευρωκοινοβούλιο σχεδιάζει άμεσα δραστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των γιγάντιων πλατφορμών κοινωνικών μέσων όπως το Facebook.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.