Ένα βήμα πριν την κόλαση: Πέντε Ινδοί στρατιώτες νεκροί στο Κασμίρ από Πακιστανούς

Τρεις πυρηνικές δυνάμεις συγκρούονται καθιστώντας την περιοχή πυριτιδαποθήκη παγκοσμίου πολέμου

Συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Ινδικό Κασμίρ σε ένα ορεινό πέρασμα που διαιρούσε το αμφιλεγόμενο έδαφος των Ιμαλαΐων με το Πακιστάν είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον πέντε Ινδιών στρατιωτών και δύο ισλαμιστών στη πιο φονική επίθεση από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πριν από λίγη ώρα, ο Ινδός συνταγματάρχης Ντέβεντερ Άναντ ανακοίνωσε ότι «Ένας λοχίας και τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης έρευνας πιθανώς από εισβολείς … Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Δύο ισλαμιστές σκοτώθηκαν επίσης, με τις δυνάμεις ασφαλείας στα βόρεια της περιοχής να σκοτώνουν ακόμα έναν ύποπτο από Την τρομοκρατική οργάνωση »Μέτωπο της Αντίστασης», για την οποία η ινδική αστυνομία υποστηρίζει ότι υποστηρίζεται από το Πακιστάν και είναι υπεύθυνη για μια δολοφονίες χιλιάδων πολιτών.

Οι πυροβολισμοί σηματοδοτούν το πιο θανατηφόρο περιστατικό από τότε που το Πακιστάν και η Ινδία, που διεκδικούν την αμφισβητούμενη περιοχή και έλεγχαν τμήματα της από την εποχή της ανεξαρτησίας τους, υπέγραψαν κατάπαυση του πυρός τον Φεβρουάριο.

Για πάνω από τρεις δεκαετίες Ισλαμιστικές ομάδες συγκρούονται με Ινδούς στρατιώτες ζητώντας είτε την ανεξαρτησία του Κασμίρ είτε την ένταξή του στο γειτονικό Πακιστάν. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, στρατιώτες και μαχητές έχασαν τη ζωή τους στις μάχες, με το Νέο Δελχί να κατηγορεί το Πακιστάν ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες. Το Ισλαμαμπάντ, ωστόσο, το διαψεύδει, λέγοντας ότι παρέχει μόνο διπλωματική και ηθική υποστήριξη.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί πρόσφατα στην περιοχή, με επτά πολίτες, ανάμεσά τους δύο δασκάλους, ένας από αυτούς Ινδουιστής και ένας Σιχ, να σκοτώθηκαν σε διάστημα έξι ημερών την περασμένη εβδομάδα. Οι πυροβολισμοί στην περιοχή με πλειοψηφία μουσουλμάνους ώθησαν τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ινδικό Κασμίρ να συλλάβουν περισσότερους από 300 ανθρώπους για ανάκριση.

Δύο πόλεμοι – ένας στη δεκαετία του 1940 και ένας στη δεκαετία του ’60 – έλαβαν χώρα μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ μια άλλη σύντομη σύγκρουση συνέβη το 1999. Η Κίνα έχει επίσης δηλώσει αξίωση σε τμήματα της περιοχής.

Το Κασμίρ μπορεί να ανοίξει τις πύλες της παγκόσμιας κόλασης. Ινδία, Πακιστάν και Κίνα είναι πυρηνικές δυνάμεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.