Οι υπουργοί υπέγραφαν κενά έγγραφα που συμπλήρωνε ο Ερντογάν αργότερα

Αποκαλύψεις από τον πρώην Πρωθυπουργό Αλί Μπαμπατζάν

Το υπουργικό συμβούλιο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έβαζε τις υπογραφές του σε κενά διατάγματα που συμπλήρωνε αργότερα ο Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) και πρώην πρωθυπουργός, Αλί Μπαμπατζάν στο TELE1.

Ο Μπαμπατζάν ανέφερε ως αιτία της παραίτησής του το 2019 «τις βαθιές διαιρέσεις» μεταξύ των αξιών του και του ΑΚΡ και έκτοτε επέκρινε ανοιχτά τη συμπεριφορά της κυβέρνησης.

«Κενά κομμάτια χαρτιού θα υπογράφονταν στο υπουργικό συμβούλιο και τα υπόλοιπα θα συμπληρωνόταν αργότερα. Αυτά θα δημοσιεύονταν μετά στην Επίσημη Εφημερίδα με την υπογραφή του Προέδρου Ερντογάν», δήλωσε ο Μπαμπατζάν για την εποχή που αποχώρησε από το AKP.

Όλα τα διατάγματα κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εκδόθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 έγιναν με τον ίδιο τρόπο, είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι κανείς δεν θα ομολογήσει την πρακτική, αλλά τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της εποχής θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν ανεπίσημα.

Ο Μπαμπατζάν είπε ότι δεν μετανιώνει για τα πράγματα που έκανε στο ΑΚΡ, αλλά μάλλον κάνει δεύτερες σκέψεις για πράγματα που πιστεύει ότι έπρεπε να είχε κάνει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.