Ένταση και ξύλο σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στη Ρώμη – Επίθεση κατά του ιταλικού συνδικάτου Cgil (video)

Καταδίκασε την επίθεση κατά του ιταλικού συνδικάτου Cgil ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντιεμβολιαστών διαδηλωτών και αστυνομίας στην κεντρική πλατεία του Λαού της Ρώμης, το απόγευμα του Σαββάτου στην οποία συμμετείχαν 10.000 άτομα.

Στην κινητοποίηση παρεισέφρησαν ξανά στοιχεία της ιταλικής ακροδεξιάς και μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης Φόρτσα Νουόβα, Νέα Δύναμη, ενώ δεν έλειψαν οι απαγορευμένοι φασιστικοί χαιρετισμοί με τεντωμένο αντίχειρα.

rome

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι διαδηλωτές κλότσησαν τρία οχήματα της αστυνομίας και πέταξαν καρέκλες από παρακείμενα καφέ μπαρ, σε όργανα της τάξης, με τους αστυνομικούς να απαντούν χτυπώντας τους με γκλομπ. Μπροστά από το κυβερνητικό Μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις νερού.

Μαουρίτσιο Λαντίνι: «Δεχθήκαμε μια φασιστική επίθεση αντιεμβολιαστών»

Παράλληλα, ομάδα διαδηλωτών εισήλθε και στα κεντρικά γραφεία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil, προκαλώντας καταστροφές και φώναξαν συνθήματα κατά του γραμματέα του συνδικάτου, Μαουρίτσιο Λαντίνι. Θεωρούν ότι πρέπει να «απολογηθεί», επειδή συμφώνησε με την εφαρμογή του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, από τις 15 Οκτωβρίου.

«Δεχθήκαμε μια φασιστική επίθεση αντιεμβολιαστών. Αντιστεκόμαστε στην επίθεση αυτή κατά της δημοκρατίας και όλων των εργαζομένων», δήλωσε ο Λαντίνι.

«Κανείς δεν μπορεί να ελπίζει ότι η χώρα μας θα γυρίσει πίσω, στην εικοσαετία του φασιστικού καθεστώτος», πρόσθεσε ο Ιταλός συνδικαλιστής.

Καταδίκασε την επίθεση ο Μάριο Ντράγκι

Την επίθεση κατά του ιταλικού συνδικάτου Cgil καταδίκασε απερίφραστα και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τόνισε: «Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν με καθοριστικό τρόπο την δημοκρατία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν μπορεί να γίνει δεκτός κανένας εκφοβισμός σε βάρος τους. Πρέπει να τους απορρίψουμε με απόλυτη αποφασιστικότητα».

«Πράσινο πάσο εμβολιασμένου»

Την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στην Ιταλία θα μπει σε ισχύ το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου», το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας.

rome

Πάντως μέχρι στιγμής το 80% των Ιταλών άνω των 12 ετών, έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο κατά του κορωνοϊού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.