Facebook: Ένα λάθος σε συντήρηση ρουτίνας προκάλεσε το παγκόσμιο “black out”

Το Facebook ανακοίνωσε ότι μια συντήρηση ρουτίνας στο δίκτυο της εταιρείας που συνδέει τα κέντρα δεδομένων της, προκάλεσε το παγκόσμιο “black out” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, για περισσότερες από έξι ώρες τη Δευτέρα.

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό του, το Facebook εξήγησε ότι οι μηχανικοί του έδωσαν μια εντολή που έριξε ακούσια όλες τις συνδέσεις στο δίκτυό του, «αποσυνδέοντας ουσιαστικά τα κέντρα δεδομένων του Facebook σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η διακοπή λειτουργίας διέκοψε την πρόσβαση στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp παγκοσμίως.

Προκάλεσε επίσης να χάσουν εργαζόμενοι πρόσβαση σε εσωτερικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους του Facebook για τη διόρθωση τέτοιων προβλημάτων, ανέφερε η εταιρεία.

Το Facebook πρόσθεσε ότι το εργαλείο ελέγχου προγράμματος είχε ένα σφάλμα και απέτυχε να σταματήσει την εντολή που προκάλεσε τη διακοπή.

Facebook-Πρόβλημα

Facebook: 7 δισ. δολαρια μέσα σε έξι ώρες έχασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Μεγάλες απώλειες για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προκάλεσε το παγκόσμιο «κρασάρισμα» των Facebook, Instagram και WhatsApp.

Σύμφωνα με το entrepreneur.com ο ιδρυτής του Facebook έχασε μέσα σε λίγες ώρες 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές του «γίγαντα» των social media υποχώρησαν σχεδόν 5%, το οποίο έρχεται να προστεθεί στην πτώση 15% από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, αυτό έχει κοστίσει στον Ζάκερμπεργκ την πέμπτη θέση μεταξύ των δισεκατομμυριούχων. Τώρα βρίσκεται με 120,9 δισ. δολ. στην 6η θέση, πίσω από τον Μπιλ Γκέιτς.

FACEBOOK-΄Ζακερμπεργκ

Επίθεση στο αφεντικό του Facebook μετά την… καθυστερημένη συγγνώμη

Η συγγνώμη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για το επτάωρο black out στο Facebook μάλλον δεν ήταν αρκετή για τους χρήστες των social media. Η τελευταία του ανάρτηση έχει ήδη 680.000 σχόλια και σίγουρα δεν είναι όλα θετικά.

Ο 37χρονος Ζάκερμπεργκ είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 7 δισ. δολάρια λόγω της χθεσινής κατάρρευσης.

“Τα Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger είναι πάλι online τώρα. Συγγνώμη για την αναστάτωση σήμερα, ξέρω πόσο πολύ εξαρτάστε από τις υπηρεσίες μας για να μένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους, για τους οποίους νοιάζεστε” έγραψε το αφεντικό του Facebook.

Αρκετοί χρήστες του έκαναν επίθεση, κριτικάροντας τη στάση του. “Σε παρακαλώ μην κάνεις τον εαυτό σου πιο σημαντικό από ότι είναι. Ξεκαβάλα από το άλογο” έγραψε μία χρήστης.

Δείτε μερικά από τα σχόλια:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.