Ιταλία: Στο 78% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν απόψε, το 78% των Ιταλών άνω των 12 ετών ολοκλήρωσε τον εμβολιαστικό κύκλο κατά του κορονοϊού. Υπάρχει ικανοποίηση και κάποιοι ελπίζουν ότι μπορεί ακόμη να επιτευχθεί ο στόχος του 80% που είχε θέσει, για τα τέλη Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση Ντράγκι.

Παράλληλα, ξεκίνησε η χορήγηση της τρίτης “αναμνηστικής” δόσης του εμβολίου σε ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, προσωπικό και πολίτες που νοσηλεύονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Η αρχή έγινε σήμερα στην πόλη Ριέτι, 80 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης. Η κυρία Βαλεντίνα, 103 ετών, η οποία νοσηλεύεται σε οίκο ευγηρίας του Ριέτι, δήλωσε στους δημοσιογράφους που τη ρώτησαν πώς πήγε ο εμβολιασμός, ότι “δεν αισθάνθηκε απολύτως τίποτα, διότι οι νοσοκόμοι έκαναν άψογα την δουλειά τους”.

Από αύριο, όλοι οι υπερήλικες της περιφέρειας της Ρώμης, δηλαδή του Λατίου, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τη χορήγηση της τρίτης δόσης των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού, μέσω διαδικτύου, του φαρμακείου ή και του οικογενειακού γιατρού τους.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό 65 άνθρωποι και τα νέα κρούσματα είναι 2.985. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 338.425 διαγνωστικά τεστ, το 0,88% από τα οποία προέκυψε θετικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.