Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πήγε στα Σκόπια για να δηλώσει υπέρ της ένταξής τους στην ΕΕ

Ο Ζέφ ήταν… καλό παιδί μπροστά στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά στο facebook ξέφευγε και κανένα «Republic of Macedonia»

Στα Σκόπια βρέθηκε σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μια στάση στην περιοδεία της στα Δυτικά Βαλκάνια. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στην έναρξή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπιανών (και της Αλβανίας όπου ήταν νωρίτερα) με την ΕΕ, κάνοντας και… βόλτες με τον Ζόραν Ζάεφ.

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων ήταν… καλό παιδί μπροστά στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και έλεγε συνεχώς «Βόρεια Μακεδονία», ωστόσο, στο facebook εμφανιζόταν συχνά πυκνά το «Republic of Macedonia»

nb keimeno zaev facebook

«Υποστηρίζω πλήρως την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία το συντομότερο δυνατό. Μην χάνετε την πίστη σας, έχετε διανύσει μεγάλη απόσταση, πετύχατε μεγάλη πρόοδο. Έχετε την υποστήριξη πολλών φίλων στην ΕΕ και ας δουλέψουμε άξια για να πραγματοποιηθεί πλέον η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη με την ΕΕ (σ.σ.η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων)» σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, μετά τη συνάντησή της με τον Ζάεφ.

«Η αλήθεια είναι ότι το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας βρίσκεται στην ΕΕ και σας θέλουμε δίπλα μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ η ίδια υποστηρίζουμε ότι έχετε κάνει μεγάλη πρόοδο και θέλω να είμαι σαφής ότι τώρα η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί» πρόσθεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία χαιρέτισε ακόμη «τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η χώρα, ειδικά στον τομέα του κράτους δικαίου και της καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος».

Ο Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα πως «οι ηγέτες των κρατών -μελών της ΕΕ θα επιβεβαιώσουν την ισχυρή δέσμευση για την ένταξη της περιοχής στην Ένωση και πως οποιοδήποτε εμπόδιο προς την κατεύθυνση αυτή ενθαρρύνει οπισθοδρομικές δυνάμεις στην περιοχή που αντιδρούν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.