Το δωράκι στην Μέρκελ-Επενδυτικό ενδιαφέρον της Γερμανικής RWE για τη ΔΕΗ;

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Η ΔΕΗ πέρασε στα χέρια (πλειοψηφικό πακέτο) ενός Γερμανικού κολοσσού ενέργειας ο οποίος κάνει μπίζνες και στην Τουρκία. Προσέχετε βάζουμε εταιρεία που κάνει δουλειές με τους γείτονες σε ένα εθνικό κεφάλαιο όπως είναι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, την ώρα που οι Γερμανοί κρατάνε σφιχτά κάτω από κρατικό έλεγχο ότι αφορά ευαίσθητες εθνικά επιχειρήσεις όπως: μετακίνηση (αεροπλάνα, τραίνα κλπ), ενέργεια, τηλεπικοινωνίες. Βλέπετε γνωρίζουν άριστα ότι όποιος τα ελέγχει αυτά ελέγχει και την χώρα του. Δυστυχώς σε εμάς δεν υπάρχουν τέτοιες λεπτότητες, εδώ το κάνουν με μια ευκολία απίστευτη, λες και αυτή η περιουσία ανήκει στον παππούλη τους και όχι στον λαό μας, που ότι ξεπουλιέται στήθηκε με δικά του χρήματα, δίνουν την εντύπωση ότι αν μπορούσαν να πουλήσουν και την μάνα τους την ίδια θα το έκαναν.

Και βεβαίως να τονίσουμε ότι η κίνηση αυτή ήταν το προεκλογικό δωράκι της Νέας Δημοκρατίας προς την κα Μέρκελ της οποίας το κόμμα μείωσε την διαφορά σε μια μονάδα, επειδή κατάφερε και έκανε αυτή την σούπερ επένδυση για την Γερμανική ολιγαρχία στο τελευταίο λεπτό. Οι Γερμανοί όμως βάζουν μπροστά τα συμφέροντα της πατρίδας τους και κάνουν άριστα, εμείς τι κάνουμε;

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών κος Νίκος Δένδιας είχε ζητήσει από τους Γερμανική κυβέρνηση να μην παραδώσει ή να καθυστέρηση την παράδοση των έξι υπερσύγχρονων υποβρυχίων που κατασκευάζει η πολεμική τους βιομηχανία στον προβοκάτορα των βαλκάνιων (Τουρκία). Και οι κυβερνώντες μας τι έκαναν; Δεν είχαν την ελάχιστη αξιοπρέπεια να πουν όχι, σε μια εταιρεία που κάνει χοντρές μπίζνες με τους γείτονες.

Κατά τα αλλά εορτάζουμε 200 χρόνια ανεξάρτητης (εθνικά) Ελλάδας, πολιτικά όμως; Τα γεγονότα άλλα δείχνουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.