ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΝΑΦΟΡΕΣ για νεκρούς και τραυματίες

Σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια και δριμύ ψύχος πλήττει και τη γειτονική χώρα, με απολογισμό τρεις νεκρούς και 55 τραυματίες σε δυστυχήματα από την ολισθηρότητα στους δρόμους. Πολλά χωριά έχουν αποκλειστεί, ενώ κλειστά είναι τα σχολεία σε 22 επαρχίες.

Σφοδρές χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο πλήττουν την Τουρκία, προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις. Τέσσερα λεωφορεία ανατράπηκαν σε διαφορετικά σημεία της χώρας λόγω της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν 80.

Τα σχολεία δεν λειτούργησαν στην Άγκυρα και σε 24 επαρχίες στην κεντρική Τουρκία και τη βόρεια Ανατολία. Το χιόνι και ο παγετός προκάλεσαν μποτιλιαρίσματα σε κεντρικούς δρόμους.

Στα λευκά έχει ντυθεί και η Κωνσταντινούπολη. Ο χιονιάς δυσχεραίνει τις μετακινήσεις και στις δύο όχθες του Βοσπόρου, ενώ υπήρξαν καθυστερήσεις σε αρκετές πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Προβλήματα από το δριμύ ψύχος και σε άλλες περιοχές του κόσμου

Στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, ο υδράργυρος βυθίστηκε στους 40 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Παρά το δριμύ ψύχος, οι κάτοικοι πάντως δεν χάνουν το κέφι τους κα απολαμβάνουν την εορταστική ατμόσφαιρα. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανέβουν τις επόμενες ημέρες.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Βαρσοβία. Σύμφωνα με την αστυνομία, πολλοί άστεγοι καταφεύγουν στο ξύλινο παράπηγμα για να προστατευτούν από το κρύο. Πολύ συχνά άστεγοι μένουν σε τέτοια μέρη για να ζεσταθούν, χρησιμοποιώντας διάφορες συσκευές ή ανάβουν φωτιές. Είναι πιθανόν η φωτιά να προκλήθηκε κατά λάθος.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έσβησαν την πυρκαγιά, ενώ όπως ανακοινώθηκε, στο καμένο κτίριο βρέθηκαν τέσσερις φιάλες υγραερίου.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μυρίδου Ευγενία

Πηγή: https://www.ert.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.