Πάπας Φραγκίσκος: Κάποιοι με ήθελαν νεκρό – Ετοίμαζαν το επόμενο κονκλάβιο

Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Σλοβακία, παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό καθολικό περιοδικό «Civiltà Cattolica», το οποίο εκδίδεται από το τάγμα των Ιησουϊτών.

Σύμφωνα με προδημοσίευση της εφημερίδας «La Stampa», o Φραγκίσκος, στην συνέντευξη τόνισε με νόημα:

«Είμαι ακόμη ζωντανός, έστω και αν κάποιοι με ήθελαν νεκρό».

Η δήλωση αυτή, όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, έγινε εν είδη αστείου.

Στην συνέχεια, ωστόσο, ο ποντίφικας προσέθεσε:

«Ξέρω ότι υπήρξαν και συναντήσεις υψηλόβαθμων κληρικών, οι οποίοι νόμιζαν ότι ο Πάπας ήταν χειρότερα απ’ ό,τι είχε γίνει γνωστό.

»Ετοίμαζαν το επόμενο κονκλάβιο. Τι να κάνουμε, με τη βοήθεια του Θεού, είμαι καλά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε κάνει επέμβαση στο παχύ έντερο, τον περασμένο Ιούλιο στη Ρώμη, λόγω εκκολπωμάτων.

Παράλληλα, ο Πάπας αναφέρθηκε «σε μια μεγάλη καθολική τηλεόραση, η οποία τον σχολιάζει συνεχώς», λέγοντας ότι «η Εκκλησία δεν αξίζει κάτι τέτοιο», διότι «είναι έργο του διαβόλου».

«Υπάρχουν και κληρικοί, οι οποίοι με σχολιάζουν αρνητικά.

»Ορισμένες φορές χάνω την υπομονή μου, ιδίως όταν κρίνουν χωρίς να προχωρούν σε πραγματικό διάλογο», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

«Εγώ, πάντως, τραβάω μπροστά χωρίς να ασχοληθώ με τις ιδέες τους, οι οποίες ανήκουν στη διάσταση της φαντασίας.

»Δεν θέλω να ασχοληθώ με όλα αυτά και για το λόγο αυτό προτιμώ να κηρύττω το λόγο του Θεού» κατέληξε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.