Ο ΠΟΥ επιμένει να ρίχνει «πόρτα» στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Σε αναστολή της διαδικασίας έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V προχώρησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαπιστώνοντας πως δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές ποιότητας σε εργοστάσιο όπου παράγεται το συγκεκριμένο εμβόλιο.  

«Η διαδικασία ανεστάλη, επειδή κατά τη διάρκεια επιθεώρησης σε ένα από τα εργοστάσια, στα οποία παράγεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, διαπιστώθηκε, ότι δεν τηρούνται σ’ αυτό οι ορθές πρακτικές παρασκευής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO) Xάρμπας Μπαρμπόσα.

Σημειώνεται πως Ορθές Πρακτικές Παραγωγής (Good Manufacturing Practice, GMP) ονομάζεται το σύστημα που εγγυάται την παρασκευή ενός προϊόντος, με βάση τις προδιαγραφές ποιότητας. Για να εγκρίνει, λοιπόν, ο ΠΟΥ το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για επείγουσα χρήση, ο παρασκευαστής πρέπει να εξασφαλίσει πως οι συγκεκριμένες προδιαγραφές τηρούνται στο εν λόγω εργοστάσιο.

Ως εκ τούτου, ο παρασκευαστής του Sputnik-V πρέπει να ενημερώσει τον ΠΟΥ όταν οι παραλείψεις θα έχουν εξαλειφθεί και κατόπιν το εργοστάσιο παρασκευής θα ελεγχθεί εκ νέου. Στα μέσα Ιουνίου, οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ είχαν πραγματοποιήσει επιθεώρηση σε μονάδα της «Farmastandart-UfaVita», στην οποία επίσης παράγεται το εμβόλιο Sputnik-V.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.