Μια βάση που πρέπει να εγκαταλείψει ο Μπάιντεν είναι αυτή του Ιντσιρλίκ

Η μια ξένη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρέπει να εγκαταλείψει…είναι η αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, έγραψε στην “Washington Examiner” την Παρασκευή, ο Μάικλ Ρούμπιν, μελετητής στο American Enterprise Institute.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «έπρεπε να εγκαταλείψουν το Ιντσιρλίκ πριν από μια δεκαετία», είπε ο Rubin. Κάποτε μια κρίσιμη υποδομή εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης που φιλοξενεί περίπου 50 πυρηνικά όπλα, η βάση του Ιντσιρλίκ «αποτελεί πλέον στρατηγική ευθύνη», πρόσθεσε. Παρά την ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος Ερντογάν «στρέφεται όλο και περισσότερο προς τη Ρωσία», είπε ο Ρούμπιν. «Η Τουρκία είναι τόσο εχθρός όσο και σύμμαχος». 

Ο Ερντογάν «θα μπορούσε μια μέρα να θεωρήσει την αμερικανική παρουσία στο Ιντσιρλίκ ως δώρο ομηρίας», έγραψε ο μελετητής. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχωρήσουν από το Ιντσιρλίκ, “ο μόνος ηττημένος … θα ήταν η τοπική τουρκική οικονομία”, πρόσθεσε, καθώς η Ουάσινγκτον μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί αεροπορικές βάσεις στην Ελλάδα και τη Ρουμανία ως εναλλακτικές λύσεις που δεν υπήρχαν στο παρελθόν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.