ΙΤΑΛΙΑ: ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ τον σεισμό στη Σικελία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στη Σικελία, κοντά στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανέφερε το BBC επικαλούμενο ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.19 τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα, 04:19 ώρα Ελλάδας), κοντά στον δήμο της Βιανγκράντε.

Σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κάποια κτίρια, εξαιτίας της τελευταίας από μια σειρά σεισμικών δονήσεων που καταγράφονται μετά την ηφαιστειακή έκρηξη στην Αίτνα τη Δευτέρα.

«Είμαστε ζωντανοί από θαύμα», ανέφεραν τα μέλη μία τετραμελούς οικογένειας, που κατάφερε να βγει από το σπίτι της, πριν καταρρεύσουν οι τοίχοι.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως υλικές ζημιές έχει υποστεί και η εκκλησία στην πόλη Pennisi, χωρίς, όμως, να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες εκεί.

Παράλληλα, ένας οίκος ευγηρίας στη Zafferana Etnea έχει εκκενωθεί και οι ηλικιωμένοι αρνούνται να επιστρέψουν λόγω των ζημιών που έχει προκληθεί στο κτήριο.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.