«Τρέλα» και «Δικτατορία» στις ΗΠΑ! – Κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν προσφεύγουν οι Ρεπουμπλικανοί

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα δύο τρίτα των Αμερικανών εργαζομένων. Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο υποχρεώνει τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν, χωρίς να τους δίδεται δυνατότητα να καταφύγουν σε διαγνωστικά τεστ, ενώ προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις για αυτούς που δεν θα συμμορφωθούν.

Το μέτρο αυτό αφορά επίσης τους υπαλλήλους υπεργολάβων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το προσωπικό των οίκων ευγηρίας που λαμβάνουν ομοσπονδιακές επιδοτήσεις (17 εκατομμύρια ανθρώπους) και τα σχολεία ή σχολές που υπάγονται στον έλεγχο του ομοσπονδιακού κράτους.

Για τον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Εργασίας θα καθιερώσει την υποχρέωση εμβολιασμού ή πραγματοποίησης ενός διαγνωστικού τεστ την εβδομάδα για τους εργαζομένους επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 100 υπαλλήλους, δηλαδή για περισσότερα από 80 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Συνολικά η υποχρέωση εμβολιασμού θα αφορά περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανούς, δηλαδή τα δύο τρίτα των εργαζομένων», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Το αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο «θα επιβλέπει ώστε οι εργοδότες να διαθέτουν τους πόρους, συμβουλές και την απαραίτητη ευελιξία για να (…) συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις για τη δημόσια υγεία», διευκρινίζει σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο AFP o Νιλ Μπράντλεϊ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Η νέα αυτή στρατηγική έχει στόχο 80 εκατομμύρια Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, ήτοι 25% του πληθυσμού.

«Δεν πρόκειται για ελευθερία ή για προσωπική επιλογή, αλλά για την προστασία του εαυτού σας όπως και αυτών που είναι γύρω σας», επέμεινε ο Μπάιντεν.

Σφοδρές αντιδράσες

Ρεπουμπλικανοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν αντιθέτως ότι πρόκειται για «τρέλα» και ένα «αντισυνταγματικό σχέδιο», κυρίως για το σκέλος των μεγάλων επιχειρήσεων. «Αυτό μοιάζει πολύ με δικτατορία», έγραψε στο Twitter η ομάδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Κάθι ΜακΜόρις Ρότζερς, υψηλόβαθμη Ρεπουμπλικανή αξιωματούχος στην Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που επιβλέπει την πολιτική για την υγεία, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν «χρησιμοποιεί τον φόβο, τον έλεγχο και τις εντολές».

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών ανακοίνωσε εξάλλου ότι σκοπεύει να προσφύγει κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν για την εντολή για εμβολιασμό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.