Βρυξέλλες-Ευρωπαϊκό σχολείο: Περίεργες μεθοδεύσεις – Θέλουν να καθιερώσουν ημέρα ίδρυσης της «τουρκικής δημοκρατίας Κύπρου»

Άκρως περίεργες μεθοδεύσεις στην «καρδιά» της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, φέρνει στην επιφάνεια ανακοίνωση Κυπρίων ευρωβουλευτών, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι στο «Ευρωπαϊκό Σχολείο», το οποίο βρίσκεται υπό την εποπτεία των υπουργών Παιδείας των κρατών – μελών της ΕΕ προωθούν την καθιέρωση εορτασμού (!) για την ανακήρυξη των κατεχομένων κυπριακών εδαφών ως ημέρα «ανεξαρτησίας» τους (!).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή τους οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, τονίζουν πως σε κατάλογο που δημιούργησε το σχολείο αναφέρει ως εθνικές γιορτές για την Κύπρο την 1η Οκτωβρίου (ημέρα ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας) και την 15η Νοεμβρίου για τους Τουρκοκύπριους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, κάποιοι προωθούν την τουρκική γραμμή που θέλει να καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία ως ημέρα «ίδρυσης» της αυτοχαρακτηριζόμενης ως «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Του αποτελέσματος, δηλαδή, της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, το οποίο ουδείς, εκτός της Τουρκίας, έχει αναγνωρίσει ως κράτος. Ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα, η τουρκική πλευρά και τα εξαπτέρυγά της στα κατεχόμενα, εντατικά προωθούν την «λύση» των δύο κρατών στην Κύπρο.

«Έπεσε στην αντίληψή μας -αναφέρουν οι ευρωβουλευτές- ότι στον κατάλογο εορτών του ευρωπαϊκού σχολείου του Uccle καταγράφεται η 15η Νοεμβρίου ως η μέρα που γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους οι Τουρκοκύπριοι. Πρόκειται προφανώς για κάποιο λάθος και σας παρακαλούμε να το διορθώσετε.

Η ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μία και γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου. Η 15η Νοεμβρίου είναι μονομερής ανακήρυξη της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», η οποία θεωρείται άκυρη και παράνομη από τα Ηνωμένα Εθνη και τη διεθνή κοινότητα. Καμία χώρα στον κόσμο δεν αναγνωρίζει αυτή την παράνομη, μονομερή ενέργεια. Σας πληροφορούμε επίσης, ότι πολλοί Τουρκοκύπριοι δεν γιορτάζουν αυτή τη μέρα ως ημέρα ανεξαρτησίας».

Πηγή: lawandorder.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.