Πόρτα ακόμα και στους εμβολιασμένους Ισραηλινούς από την Σουηδία!

Η Πορτογαλία και η Σουηδία αποφάσισαν να απαγορεύσουν την είσοδο σε Ισραηλινούς υπηκόους εν μέσω αυξανόμενων λοιμώξεων από κορονοϊό στο Ισραήλ, μια κίνηση που αναμένεται να ακολουθήσουν ορισμένα άλλα ευρωπαϊκά έθνη.

Οι Ισραηλινοί που είχαν προγραμματίσει να πετάξουν την Πέμπτη για την Πορτογαλία εμποδίσθηκαν να κάνουν check in στο αεροδρόμιο Ben Gurion. Η σουηδική απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ εχθές, ημέρα Δευτέρα, δήλωσε στους The Times of Israel εκπρόσωπος της σουηδικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ.

Αν και τα ποσοστά εμβολιασμού στο Ισραήλ είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο, η Πορτογαλία και η Σουηδία βλέπουν τους αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων και δεν κάνουν εξαιρέσεις για τους Ισραηλινούς που εμβολιάζονται ή αναρρώνουν από τον COVID-19. Οι δύο χώρες δέχονται μόνο πιστοποιητικά εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί σεισμό σε όλο τον κόσμο. Το Ισραήλ και η Σουηδία ακολούθησαν δύο τελείως διαφορετικά μοντέλα αντιμετώπισης του κορονοϊού. Το Ισραήλ προτίμησε το μαζικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα, ενώ η Σουηδία τον στοχευμένο εμβολιασμό χωρίς κανένα απολύτως κατασταλτικό μέτρο.

Σήμερα τα στοιχεία δικαιώνουν το σουηδικό μοντέλο, καθώς οι θάνατοι καθημερινά είναι ελάχιστοι έως μηδενικοί, ενώ αντίθετα στο Ισραήλ η πανδημία καλπάζει καταγράφοντας ρεκόρ παρά τον υψηλότατο ρυθμό εμβολιασμού. Ουδείς θα περίμενε πριν από λίγους μήνες ότι η Σουηδία με το αμφιλεγόμενο μοντέλο θα απαγορεύει την είσοδο σε ισραηλινούς η μέθοδος αντιμετώπισης των οποίων έγινε «μοντέλο» για πολλές δυτικές χώρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.