Επιχείρηση «σκούπα» στην Τουρκία για πρόσφυγες και μετανάστες – «Κλείνει» η Άγκυρα

Υπό τις λίαν αυξημένες αρνητικές αντιδράσεις της τουρκικής κοινής γνώμης κατά μεταναστών και προσφύγων, τις κόντρες ανάμεσα σε αντιπολίτευση και κυβέρνηση, αλλά και εξαιτίας της ανησυχίας που προκαλεί το ενδεχόμενο για νέο «κύμα» Αφγανών, η Τουρκία λαμβάνει σκληρά μέτρα ακόμη και σε βάρος των Σύρων προσφύγων.

Ειδικότερα, η Γενική Διεύθυνση Διαχείριση Μετανάστευσης του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι σε συνεννόηση με το κυβερνείο της Άγκυρας, την Στρατοχωροφυλακή και την Αστυνομία:

-Από τις 2 Σεπτεμβρίου 2021, η Επαρχία της Άγκυρας θα είναι κλειστή για καταχωρήσεις προσωρινής διεθνούς προστασίας.

-Οι Σύροι που είναι εγγεγραμμένοι σε άλλες Επαρχίες της Τουρκίας και που διαμένουν, στην πραγματικότητα, στην επαρχία της Άγκυρας, θα ταυτοποιηθούν και θα σταλούν πίσω στις Επαρχίες όπου είναι εγγεγραμμένοι. Oι διαδικασίες μετακίνησής τους προς τις Επαρχίες όπου είναι εγγεγραμμένοι θα παρακολουθούνται.

-Εγκαταλελειμμένα κτίσματα και αλλοδαποί που κατοικούν σε αυτά τα κτίρια, τα οποία αποτελούν εστίες μεταναστών, ναρκωτικών και εγκλημάτων κατά της δημόσιας τάξης στην επαρχία της Άγκυρας θα εκκενωθούν και θα κατεδαφιστούν. Οι αλλοδαποί που βρίσκονται εκεί θα σταλούν στις Επαρχίες που είναι εγγεγραμμένοι.

-Παράτυποι μετανάστες, χωρίς καθεστώς προστασίας ή άδεια διαμονής, θα συνεχίσουν να στέλνονται στα Κέντρα Επαναπατρισμού για κράτησή τους και τον επαναπατρισμό τους.

-Θα εφαρμοστούν άμεσα κυρώσεις για τους χώρους εργασίας που ανήκουν σε αλλοδαπούς και δεν έχουν φορολογικό μητρώο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.