Στελέχη των ΜΚΟ του Σόρος βρίσκονταν στην πρώτη πτήση Αφγανών στα Τίρανα

Θα μπαίνουν δηλαδή στην Ελλάδα Αφγανοί όχι μόνο από τον Έβρο, αλλά και από την… Κόνιτσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο του Έντι Ράμα για την εγκατάσταση Αφγανών στην Αλβανία, αφού πάνω από 400 Αφγανοί έχουν ήδη φθάσει στη χώρα, με πρώτα-πρώτα να προσγειώνονται τα στελέχη των ΜΚΟ που δρούσαν στο Αφγανιστάν και συνδέονται με τα ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος.

 

Στην πρώτη κιόλας πτήση Αφγανών που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ρίνας, στα Τίρανα, όπως σημειώνει το έγκυρο himara.gr, που συνδέεται με την ελληνική μειονότητα, βρίσκονταν στελέχη ΜΚΟ που σχετίζονται με τα ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος. Κάτι που αποδεικνύει ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν «προτεραιότητα» προκειμένου να μεταβούν στην Αλβανία, γεγονός που οφείλεται στις στενές σχέσεις του πρωθυπουργού Εντι Ράμα με τον γιο Σόρος, ο οποίος πρόσφατα καλούσε την Ελλάδα να δεχτεί κι αυτή Αφγανούς, επικρίνοντας την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο.

Οι πρώτοι 121 Αφγανοί πολίτες, μάλιστα, που κατέβηκαν τα σκαλιά του αεροπλάνου συνοδεύονταν ένας προς έναν από την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Ολτα Τζάτσκα και την Αμερικανίδα πρέσβειρα Γιούρι Κιμ, ενώ η υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας τους «παραλάμβανε».

 

Προς το παρόν κάποιοι εξ αυτών έχουν εγκατασταθεί στα Τίρανα, ενώ άλλοι μεταφέρονται στο Δυρράχιο. Πάντως, το γεγονός της «επίσημης υποδοχής» που τους επιφυλάχθηκε  αποδίδεται ακόμη και από αλβανικά μέσα στις στενές σχέσεις των κυβερνητικών στελεχών της Αλβανίας με την οικογένεια Σόρος, που «κόπτεται» για την πολυπολιτισμικότητα της Αλβανίας. Όχι φυσικά για την προστασία του πολιτισμού των ορθόδοξων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αλλά για τους μουσουλμάνους Αφγανούς.

Ως την Κυριακή στην Αλβανία είχαν φτάσει τουλάχιστον πέντε αεροπλάνα, μεταφέροντας συνολικά 417 Αφγανούς, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί συντόμως. Όπως μάλιστα μεταδίδεται, κάποιοι εξ αυτών ρωτούν τι ποσοστά μουσουλμάνων έχει η χώρα.

Αρκετοί πάντως δηλώνουν ότι δεν θέλουν να μείνουν μόνιμα στην Αλβανία, γεγονός που θα πρέπει να θορυβήσει την ελληνική πλευρά, αφού η προοπτική του να μπαίνουν εντός χώρας Αφγανοί όχι από τον Έβρο, αλλά από την… Κόνιτσα θα δημιουργήσει μείζον θέμα στις αρμόδιες Αρχές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.