Capital control στo Αφγανιστάν – Ποιο είναι το όριο ανάληψης από τις τράπεζες

Capital control επιβάλλουν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Η κεντρική τράπεζα της χώρας έδωσε οδηγίες επαναλειτουργίας στις ιδιωτικές τράπεζες με επιτρεπόμενο ποσό ανάληψης τα 200 δολάρια ανά άτομο την εβδομάδα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Khaama Press, επικαλούμενο οδηγία της κεντρικής τράπεζας και το οποίο αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Yπενθυμίζεται ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας τέθηκε εκτός λειτουργίας από τότε που η τρομοκρατική οργάνωση Ταλιμπάν που είναι απαγορευμένη στη Ρωσία, κατέλαβε στα μέσα Αυγούστου την εξουσία.

Οι καθημερινές οικονομικές δυσκολίες προκάλεσαν μία διαδήλωση χθες στην Καμπούλ κατά του κλεισίματος των τραπεζών.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, ο περιορισμός στο εβδομαδιαίο ποσό των αναλήψεων ισχύει και για τις διεθνείς τράπεζες, ενώ το μέτρο αυτό, χαρακτηρίζεται ως προσωρινό.

Οι Ταλιμπάν εισήλθαν στις 15 Αυγούστου στην Καμπούλ προκαλώντας την κατάρρευση της προηγούμενης πολιτικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν που είχε την υποστήριξη των ΗΠΑ, ενώ το ισλαμικό κίνημα κερδίζει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του Αφγανιστάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.