Γερμανοί σεισμολόγοι: Ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη έχει καθυστερήσει πολύ

Αυτό μας δείχνει ότι  ο φλοιός της γης είναι πολύ φορτισμένος εκεί, και έχει συσσωρευτεί ενέργεια ικανή να δώσει έναν ισχυρό σεισμό», τονίζει ο καθηγητής Μπόνχοφ στην Bild

Η Κωνσταντινούπολη, μπορεί να είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, αλλά και μία από τις πιο επικίνδυνες! Όπως λέει στην εφημερίδα Bildoκαθηγητής Μάρκο Μπόνχοφ του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου (GFZ), στο Πότσνταμ: «Ένας νέος ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη έχει καθυστερήσει πολύ.Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή»

Στην Κωνσταντινούπολη ζουν 15,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαική και την Ασιατική πλευρά της πόλης και ο κίνδυνος προέρχεται από το λεγόμενο «ρήγμα της Ανατολίας» ,συνολικού μήκους 1550 χιλιομέτρων ,που διατρέχει και την πόλη.

Μια ομάδα ερευνητών από το GFZτου Πότσνταμ , μαζί με Τούρκους συναδέλφους, εξέτασαν τις τελευταίες ημέρες  τις υπόγειες δραστηριότητες στο ρήγμα, κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Οι ερευνητές τοποθέτησαν επτά σταθμούς μετρήσεων ,σε γεωτρήσεις βάθους 300 μέτρων.Στους σταθμούς , τοποθετήθηκαν αισθητήρες  για τη μέτρηση της σεισμικής δραστηριότητας.

Η ερευνητική ομάδα κατέγραψε έναν λεγόμενο «αργό σεισμό» νότια της Κωνσταντινούπολης.Διήρκεσε 30 ημέρες και προκάλεσε πάνω από 1.000 σεισμικές δονήσεις σε βάθος αρκετών χιλιομέτρων.

«Αυτό μας δείχνει ότι ο φλοιός της γης είναι πολύ φορτισμένος εκεί, και έχει συσσωρευτεί ενέργεια ικανή να δώσει έναν ισχυρό σεισμό», τονίζει ο καθηγητής Μπόνχοφ στην Bild και προσθέτει: «Μπορεί να συμβεί ένας ισχυρός σεισμός ανά πάσα στιγμή».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.