ΠΛΟΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ MKO ΜΕ μετανάστες προσεγγίζει τη Μάλτα

Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Watch, που διέσωσε το Σάββατο 33 μετανάστες ανοικτά της Λιβύης και αναζητεί από τότε ένα λιμάνι για να τους αποβιβάσει, διευκρίνισε σήμερα πως το πλοίο της βρίσκεται στο εξής στη ζώνη διάσωσης στη θάλασσα η οποία ανήκει στην ευθύνη της Μάλτας.

Η ΜΚΟ γνωστοποίησε τη νέα θέση της μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. Μετά την άρνηση της Μάλτας και της Ιταλίας να ανοίξουν τα λιμάνια τους, η οργάνωση ζήτησε τις τελευταίες ημέρες τη βοήθεια της Γερμανίας.

Οι μετανάστες βρίσκονταν πάνω σε ένα αυτοσχέδιο σκάφος στα διεθνή ύδατα όταν διασώθηκαν από το Sea-Watch3, που φέρει ολλανδική σημαία. Προέρχονται από τη Νιγηρία, τη Λιβύη και την Ακτή Ελεφαντοστού και ανάμεσά τους βρίσκονται έξι παιδιά και τέσσερις γυναίκες.

Από την πλευρά του, το Open Arms, το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Proactiva, εξακολουθεί την πορεία του προς την Ισπανία προκειμένου να αποβιβάσει περισσότερους από 300 μετανάστες τους οποίους διέσωσε το Σάββατο ανοικτά της Λιβύης. Η ΜΚΟ ανήρτησε σήμερα ένα σύντομο βίντεο στον λογαριασμό της στο Twitter στο οποίο δείχνει διασωθείσες γυναίκες να χαμογελούν φορώντας χριστουγεννιάτικους σκούφους.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.