Κάλεσμα του Σ.Ζάεφ στους Αφγανούς πρόσφυγες να πάνε στα Σκόπια! – Από πού;

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις του Αφγανιστάν και μάλιστα «προσφέρθηκε» να δεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες στη χώρα του. Πόσο εφικτό είναι αυτό όμως;

«Η χώρα μας γνωρίζει τι σημαίνει αλληλεγγύη και πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στην αλληλεγγύη με την ίδια αλληλεγγύη και κατανόηση στην τραγωδία των ανθρώπων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Sitel.

«Προσφέραμε βοήθεια γιατί ήμασταν πάντα αλληλέγγυοι και γνωρίζουμε τι σημαίνει αλληλεγγύη. Οι πολίτες πρέπει να θυμούνται ότι το Αφγανιστάν συμμετείχε στην αναδόμηση των Σκοπίων μετά τον καταστροφικό σεισμό και συμμετείχε στην κατασκευή της Παγκόσμιας Αίθουσας. 

Πιο πρόσφατα, Αφγανοί πολίτες συνεργάστηκαν με τα στρατεύματά μας στις προσπάθειές τους να εδραιώσουν τη δημοκρατία σε αυτήν τη χώρα. Εργάστηκαν σε ανθρωπιστικά έργα στο Αφγανιστάν και είναι καθήκον μας τώρα να τους βοηθήσουμε όταν κινδυνεύει η ζωή τους», είπε ο Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι τα σχόλια ότι η χώρα μας έχει δείξει μεγαλύτερη προθυμία από μεγαλύτερες και πλουσιότερες χώρες να δεχτούν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν είναι πολιτικοποιημένα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.