Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανοίγει τα σύνορα της Τουρκίας προς Ελλάδα στους Αφγανούς: «Δεν θα γίνουμε εμείς αποθήκη ανθρώπων»!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ανοίγει τα σύνορα προς Ελλάδα για τους Αφγανούς πρόσφυγες, υπό την πίεση της κοινής γνώμης που σε ποσοστό 90% δηλώνει σε δημοσκόπηση ότι δεν θέλει να δεχθεί και άλλους πρόσφυγες πέραν τα 4 εκατ. Σύρων που έχει δεχθεί η Τουρκία μέχρι στιγμής

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να αποφύγει την ανάληψη ευθύνης για τους νέους μετανάστες που έρχονται από το Αφγανιστάν και άλλα μέρη» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε διάγγελμά του και συνέχισε λέγοντας: «Η Τουρκία δεν δεσμεύεται και δεν έχει σκοπό να γίνει χώρα-αποθήκη για τους πρόσφυγες μόνο και μόνο για λόγους προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων. Ο στόχος μας είναι πρωτίστως η σταθερότητα και η ασφάλεια αυτής της Τουρκίας. Θα κάνουμε ότι πρέπει για να μην διαταραχθεί»!

Αυτή την στιγμή 3-5 εκατ. Αφγανοί κινούνται ή βρίσκονται ήδη εκτός Αφγανιστάν και στην πλειοψηφία τους κατευθύνονται προς την Ελλάδα και κατά δεύτερον προς την Βουλγαρία.

Από το πρωί σήμερα, όπως αποκάλυψε το defencenet.gr από σήμερα το πρωί υπάρχει κλήση για ετοιμότητα προς τους εφέδρους και τους εθνοφύλακες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε όλη τη μεθοριακή γραμμή από το Νέστο μέχρι το Καστελόριζο. Και λέμε από το Νέστο, γιατί η Βουλγαρία έχει κατακλυστεί από περίπου 10.000 Αφγανούς πρόσφυγες οι οποίοι κατεβαίνουν νότια στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr ζητήθηκε αύξηση της ετοιμότητας και επάνδρωση εφεδρικών παρατηρητηρίων και αύξηση των περιπολιών στον ορεινό όγκο Έβρου Ροδόπης και Ξάνθης, βάσει των χθεσινών αποφάσεων που έλαβε το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ροές των Αφγανών προσφύγων που αναμένεται να κατακλείσουν τις επόμενες βδομάδες και μήνες όλες τις περιοχές από τη Βουλγαρία μέχρι το Καστελόριζο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.