Ρωσία: Έτοιμη να μεταφέρει Αφγανούς σε τρίτες χώρες – Η ίδια θα δεχθεί πρόσφυγες;

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να διαθέσει αεροσκάφη της πολιτικής της αεροπορίας για να μεταφέρουν Αφγανούς πολίτες από το Αφγανιστάν σε άλλες χώρες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η ίδια, ωστόσο, δεν είπε τίποτα για το εάν η Ρωσία θα δεχθεί Αφγανούς.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες της Ρωσικής Πολιτικής Αεροπορίας για να μεταφέρουν με πτήσεις οποιονδήποτε αριθμό Αφγανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών σε οποιεσδήποτε ξένες χώρες εκδηλώσουν ενδιαφέρον να τους δεχθούν και να τους φιλοξενήσουν», δήλωσε η Ζαχάροβα κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου.

Χιλιάδες Αφγανοί πολίτες που θέλουν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν κατέκλυσαν την Δευτέρα τον μοναδικό διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να εκτυλιχτούν σκηνές χάους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.